Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Temmuz 2011, 00:41   Mesaj No:21

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Alıntı:
KARAKÖSE Üyemizden Alıntı Mesajı göster
aklıma gelmişken bir dipnot düşmeliyim.
murtaza mutaharinin felsefe dersleri kitaplarını okurken şöyle bir değerlendirme ile karşılaşmıştım. muttahari freud dan söz ediyordu ve insan psikolojisi ile ilgili freud dan delil getiriyordu. sonrada diyordu ki, islam dünyası küfrü kötülemeyi, tüm kafir bilim adamlarını kötülemek olarak algılamıştır. kafir bilginlerin kimi düşünceleri sapkınlıktır, sömürüdür, çirkindir ancak kimi düşünceleride insanlık için faydalı ve yararlıdır.

bende diyorum ki, beşeri sistem deyip herşeyi çöpe attığınızı ancak söyleyebilirizsiniz ama pratikte böyle bir şey yok. sonuçta bir devlet yönetilecekse her şubesi bir sistem ile yönetilmeli, bunun idari işleri var, ekonomisi var, sosyal ihtiyaçları var, enerji konusu var, sağlığı var, eğitimi var vs vs. mesela hukuk kurallarını kurandan aldınız, peki herşeyi kadı dediğini bir kişiyemi yükleyeceksiniz, yani bir kadı çıkıp hem cinayetlere, hem boşanmalara, hem çocuk haklarına, hem yönetim işlerine, yani asliye, sulh ve ne bileyim her ne varsa hepsinemi bakcak.
yaw arkadaş kuran hukuk kurallarını koymuş ama sen kalkıp betonarme bina beşer işidir onda kuran hukuku olmaz dersen, senin din algında bir sorun var demektir.çünkü kuran hukuk kurallarını belirlemiş, mahkeme binasının hangi malzemeden, kaç kat yapılacağına karışmamış.şimdi batı adalet sarayının harcında kireç kullandı diye bir adalet binamızı saman çamur karışımı ilemi yapalım.
Sayın yazarımız benim anlayamadığım şey şu. Şimdi böyle düşünen insanlarmı var içimizde? bu meseleyi lütfen biraz daha açarmızınız.

Sizin bu cümlelerinizden aklıma osmanlı ulemasının matbaa bir gavur icadıdır bizler kullanamayız anlayışını hatırlattı. Bugün islam devleti olursa nasıl olur kendi anladığım şekilde izah etmeye çalışayım.

Günümüzdeki islam devletinin sağlık bakanı ekonomi bakanı adalet bakanı içişleri bakanı dış işleri bakanı kısacası lazım gelen tüm bakanlıklar olacaktır ve bunaların kurumlarıda olacaktır. Bu kurumlar islam dinine uygun insanlığın faydasına işlevliklerini sağlayacaklardır.

Şimdi günümüzdeki rejimler böylemi buna bakmak lazım.

OSMANLI takriben 600 yıl dünyaya hakim oldu. Osmanlı hukukunda ve devlet yapısının temelinde hanefi fıkhı vardı. Örnek bu.

Şunu belirtmeden geçemeyeceğim omanlı devletinin yaptığı yanlışları tasvip etmiyorum.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla