Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Temmuz 2011, 22:15   Mesaj No:8

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tasavvuf büyüklerinden anlamlı sözler..

tasavvuf seyr-ü suluk merhalesiyle insanın kalbindeki kötü duygulardan arınması için bir vesiledir.
uygulamada tercih farkı olabilir ama bence islam ile birbirinden bağımsız düşünmemeli. en azından yunan mitolojisi veya hint mistik yöntemi ile bağlantısı kurulmamalı ve mutassavvıfların yaptığı bazı hatalı sözleri/uygulamaları tüm camiaya mal etmemek doğru istikatmete götürür insanı.

MERVE DEMİRDEN ALINTI

MERVE bacım tasavvuf sadece bu düşünceden ibaret değildir. tasavvufun kendi içerisinde ahiretle ilgili bir düşüncesi ve bir yaşam biçimi vardır.

bu düşünce ve yaşam biçiminde islamdan bazı unsurların olması o düşüncenin islam olarak kabul edileceği anlamına gelmez.

Mesela yahudilik ve hıristiyanlık semavi kitapları dayandırılmış dolasıyla islam olan birçok unsurları içerisinde bulundurmasına rağmen bu dinleri cenabbi Allah yerin dibine koymuştur ve bu din mensuplarını tekfir etmiştir.

Dinin islam olması için beşer aklından batıl allahın dinine aykırı unsurları taşımaması gerekmektedir. islam dininin nasıl olacağı ve nasıl ibadet edileceği ne peygambere nede mutasavvuf büyüklerinin tekeline bırakılmamıştır.

Fenafillah enelhak seyrü sülük tasavvuf gibi kavramların islam dini ile uzaktan yakından hiçbir alakası söz konusu değildir.

Cehennemi yada cenneti hafif gören bir anlayış islamın nersinde vardır. Yada hidayet ben veririm gelin bana ben sizin tevbenizi alacağım diyen hangi peygamberin hayatında vardır.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla