Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Temmuz 2011, 03:32   Mesaj No:5

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

BAK ferdi senin kendinle sorunun olduğunu görüyorum öncelikle kendinle olan sorunlarını çözersen inanki olayları daha sağlıklı analiz edeceğine inanyorum.

Kullandığın uslüp eleştirdiğin insanların uslübünden çok daha nahoş olduğunu söylemiştim YİNE aynı cümleleri sizin satırlarınızda görmek mümkünüdür.

Birde siz birilerinin şahsi hususunda olayı genelleştirerek başka değerli yazarlarımızı ve başka insanlarıda konuya dahil ettiniz.

Klasik ramazan etkinlikleri ile ve mescidlerle ilgili gerek Yasemin Ataman bacım gerek İrfan hocam gerkese bazı üyelerimiz yazılar yazdılar sizin ithamınız heppimizi kaplıyor.

Ben sizi kuran düşmanı göstermedim siz kurancı deyince size o cümleleri kullandım. Birde bizim forumumuzda bi tane sadece kurancı vardı oda siteden uzaklaştırıldı.

Size karşı yaptığım itiraz ve karşı çıkma sebebim sizin eleştirileiniz yada tenkitleriniz yada serzenişlerinizden dolayı değildi. Sizin edeb sınırlarını aşan uslübünüz dolasıyla olduğunu yukarıda açıkladım.

Biz burada kimsenin avukatlığını yapacak değiliz isteğimiz Allah'ın rızası doğrultusunda birşeyler verebilmektir.

Sizin bidat ve hurafelere karşı olan tutumunuzun bizzat şahidim bunu biliyorum. O yüzdende bu güne kadar sizinle kattiyen bir sorun yaşamadım fakat sizin o uslübünüzü asla tasvip etmem.

birileri alimlerimizi papaz,haham,sapık olduklarını,
mezheplerimizin uydurma olduğunu,

camilerimizin darunedve olduğunu,
imamlarımızın belam olduğunu burada açık açık yazıp,yönetimden destek görüyorsa,benim gibi gariban buna hoşt demek zorunda kalıyorsa,ve suçlu ben ilan ediliyorsam,adaletinize şapka çakarmam lazım!
alıntı

Hiçkimse alimlerimizi papaz yapmamış yapamazda

Mezheplerin uydurma olduğu söylenmemiş mezhep taasupçuluğunun ve körü körüne taklit etmenein dindeki sakıncaları dile getirilmiştir

Hiçkimse camilerin darulnedve olduğunu söylememiş tağuti rejimlerin kendi varlıklarının temanatı olarak gördükleri mescidleri onların emellerine uygun kullanılmaması gerektiği vurgulanmıştır. Zeynel Hadi hocamda bunu güzel bir şekilde kaleme almıştır.

Beni soracak olursan ben normal namazlarımı denk geldiğimde bu camilerde kılıyorum.

Hiçkimse imamlarımızı belam ilan etmemiş belamlık sıfatını olabildiğince güzel işlenmiştir.Eğer bu sıfatı hak eden günümüzde böyle imamlar var ise oda onların sorunudur.

Ben bunu kaç kezdir yazıyorum imam Allah'ın dinini aleni bir şekilde anlatıyor tebliğ çalışmalarını birilerinden aldığı üç kuruşluk maaş yüzünden korkarak anlatmıyorsa evet ben söylüyorum o kişi belamdır.

Bunu bilenler çok iyi biliyorki 1928 türkiyede yapılan ilk sözde demokratik seçimden sonra zavileyeler tekkeler kapatılmış din devlet işleri birbirlerinden ayrılacaktır palavrası üzerine dini tamamen devletin tekeline koymuşlardır.

Bu amaçlarına uygun olarak din görevlileri ve camiler hızla inşa edilmiş din devlet ilişkisi bugünkü halini almıştır.

Son osmanlı şeyhül islamı mustafa sabri bu duruma destek verenleri bu sessiz kalanları 1928 lerde tekfir etmiştir.

Din devletin tekelinde olmaz devlet dinin temel kaideleri üzre bina edlir. Günümüzdeki bu ters durumu eleştirmek doğru olmadığını söylemek ayrı birşey sizin iftira atarak söylediğiniz mevzular ayrı birşeydir.

Helallık meselesine gelince sizden helallık almam için eğer kendi düşüncelerimden taviz vermemi istiyorsanız bunu yapmam. Kendi din anlayışım uğruna bedel vermem gerektiğinde gücüm nisbetinde verdim eğer yine bedel vermem gerekecekse o bedeli vermeye hazır olduğumu bilmenizi isterim.

Yolunuz açık olsun Rabbim doğruyu sizede nasip etsin ben size hakkımı helal ediyorum.

Allah'a emanet olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla