Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Temmuz 2011, 22:15   Mesaj No:8

Zeynel Hadi

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Zeynel Hadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13008
Üyelik T.: 10 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:56
Mesaj: 13
Konular: 7
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Yazımın üzerinde bu denli tartışmaların olması olumsuz gibi görünse de fikir teatisi açısından sevindiricidir. Ancak kırıcı ifadelerin, hakaretvari söylemlerin, sapıklıkla ithamın bu kadar rahat dillendirilmesi ciddiyet noktasında problemli bir yaklaşım olmuştur.Yapılan yorumlardan şahsen ''mevcut camilerimizin dırar mescidi olduğu, görev yapanların bel'am olduğu ve buralarda müslümanların namaz kılmamaları gerektiği'' görüşlerine katılmıyorum. Peygamberimiz Tebük Savaşı'na hazırlanırken münafıkların inşa ettikleri Dırar mescidiyle mevcut camilerimizi ayni kefeye koymak kesinlikle sağlıklı bir yaklaşım değildir. Bugünkü mescidler; laik sistemin kontrolünde dahi olsa, laik sistem inşa etmemiştir. Samimi insanların büyük fedakarlıkları sonucu Allah'ın rızasını kazanmak için inşa edilen bu camilerimizi Dırar mescidinden ayırmak gerekir. Laik ve Kemalist sistem zaman zaman kontrolü elinde olduğu halde bu camilerin kendilerine tam anlamıyla hizmet etmediklerini, kontrolden çıktıklarını, insanlara İslam'ın tebliğ edildiği mekanlar olarak gördükleri zamanlarda müdahale etmiş, ahırlara çevirmiş, kapatmış, görev yapan samimi imamları derdest etmiştir. Yakın zamanda 28 şubat postmodern darbe sürecine birçoğumuz şahitlik ettik. Bu kuralsız ve ahlaksız sürecin aktörleri camilere
müslümanların çocuklarının dahi gitmelerine izin vermediler. Günümüzde de bu darbe sürecinin etkilerini görmekteyiz. Her darbe dönemlerinde camilere yönelik kuralsız baskılar öncelikli olarak sürdürülmüştür. Bu aynı anlamda şunu göstermiştir ki laik ve kemalist sistem kendi kontrolünden çıkan mescidlere tahammül edememektedir.Camilerin Dırar mescidi olarak kabul edildiği takdirde laik ve seküler zihniyetin rahatsızlık göstermemesi gerekirdi.
Şunu elbette ki gözardı etmemek gerekir: Bugün camileri dörtbaşı mamur bir şekilde islama hizmet mekanları olarak kabullenmek imkansız. Ama geleneksel dahi olsa müslümanım diyen samimi insanların katkılarıyla yapılmış mekanlardır. Bu mekanlarda görevi ihdas eden imamların gerçek manada hurafelerden arındırılmış bir islam anlayışına sahip olduklarını iddia etmek zor. Ancak imamlar böyledir diye islamı bilen insanların camilerden uzaklaşması ve meydanı bu tip imamlara bırakması son derece yanlıştır. Sayıları seksenbini aşkın cami ve imamların tamamının bilgisiz, cahil ve islamdan habersiz olduklarını iddia etmek elbetteki büyük bir haksızlıktır. Bu yaklaşım yıllar öncesi için iddia edilebilir ancak bugün; samimi, islamı bilen, kendini yetiştirmiş, islam ile küfrü ayırdedebilen, fedakar genç imamların bir hayli sayısının arttığını görmek gerekir. Bu anlamda camileri dırar olarak kabul etmek hem Camilere hem de Muvahhid imamlara haksızlıktır.
Alıntı ile Cevapla