Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Temmuz 2011, 02:40   Mesaj No:9

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Zeynel HADİ hocam meseleyi çok objektif bir yaklışımla değerlendirmiş olduğunuz için öncelikle yüreğinize sağlı diyorum.

Sizin konunuz üzerine yapılmış olan bu mülaza hakaret ve sövgü olmadığı müddetçe son derece faydalı olduğuna inanıyorum. Fakat bazı arkadaşlarımız şöyle bir tavır takınıyorlar.

Karşılarındaki insanlara sokak diliyle sövmek ki yazının bi tanesini silddim karşı tarafında aynı uslüple kendisene sövmesini ister gibi bir tavır içerisindeler. Böyle bir durumda müdahele ettiğimiz zamanda bu sefer hakaret vari söylemlerini şahsımıza yöneltmekten geri kalmıyorlar.

Şimdi hocam biz kabul etsekte kabul etmesekte türkiyede sizinde işaret ettiğiniz gibi mevcut camileri mescidi dırar görev alan imamlarıda belam olarak telaki eden bir kesim vardır.

Benim üzerinde durmak istediğim mevzu şudur. Bizler konuşmaktan fikirlerimizi söylemekten korkmamalıyız ancak ölçüyüde aşmamalı birbirlerimize sokak diliyle söverek konuşmamalıyız. Bazı arkadaşlarımız herkesin kendileri gibi düşünmesini isterler ve karşı tarafın fikirlerine tahammül etmezler yada onların yanlış bulduklarını fikirlerinden caydırmak yerine küfürlü kelimeler kullanarak cevap verirler bu yanlış.

Sizin tespitlerinize gelince hocam.

Benim 5 dayımda imamlık yapmıştır heleki mele Osman dayım ki bu dayım çok uzun yıllar Muş bulanıkta imamlık görevini yapmış şuan Van erciş ilçesinde görev yapmaktadır.

Bu dayım Allah'ın kitabında ve rasulullahın sünnetinden neyi doğru biliyorsa onu insanlara anlattığını ve laik zihniyetinin dini boyunduruğu altına almayı amaçladığını bundan takriben 20 sene evvel ben o dayımdan öğrendim.

Birgün annemler eski örften kalma kulaktan dolma bilgilerle Van da bulunun türbelere gittiklerine ve kabirllerden yatanlardan medet umdukklarına şahit oldum ve bu duruma şiddetle karşı çıkmıştım bunun üzerine babam bu dayımı çağırmış ve dayım hiç unutmam beni alnımdan öpmüştü ve yiyenim doğruyu söylüyor demişti.

İşte ben bu dayıma belam diyemem her kadar bazı fikirlerini benimsemiş olmasamda

Bunu şunun anlattım

Diyorumki kişi Allah'ın dinini birirlerinin yada bazı mercilerin isteğine amacına uygun hareket etmediği müddetçe o kişi belamlık sıfatını hak etmiş olmaz. Belamlık Allah'ın dinini bilerek (yani bilinçli) halkın istek ve arzularına yorarak halkı islama tabi olmaya değil islamı halka uydurmaya çalışan insanların sıfatıdır.

Böyle imamlar yokmu günümüzde tabiki vardır. laik mercilerin dinini yada din anlayışlarını minberlerde anlatan halkı sanki bu kemalist zihniyetli kesimlerin din anlayışlarının da islamda caiz olabildiğine inandırmaya çalışmak,bidat hurafelere adeta çanak tutmak bir maaşa teslim olmuş güdümlü tüm imamlar belamlık sıfatını hak ederler.

Ama imam kürsüye çıkıp aleni bir şekilde Allah'ın dinini anlatabiliyorsa ben şahsen o imamın değil arkasında namaz kılmamak ellerinden öperim.

Mescidlere gelince

Mescidi dırar münafıkların başı ibni selülün büyük para harcayarak kurduğu bir mesciddir . Bu mescid vahiy döneminde olduğu için cenabbi Allah bu münafık başının kalbinde gizlediği niyetinide peygambere bildirerek ibn-i selülün bu mescidi tefrika yaratmak ve sizleri birbirlerine düşürmek için yapmıştır sakın bu mescidde namaz kılma buyurarak bu konuyu açıklığa kavuşturmuştur.

Mevcut rejimlerim islamın (i) sinden rahatsız olan tağuti sistemler eğer bu tarz mescidler bina etmişlerse bu mescidler mescidi dırar kapsamına girer. Fakat türkiyede vakıflar adı altında halkın kendisi bağış paraları toplayarak yaptıkları camiler ki şuanda bir tanesinde benim kayın babamın başkanlığında istanbul kaynarcada yapılmaktadır belkide şuan bitmiştir. İşte bu tarz camileri halk biz bu camileri inşa edelim burada tefrika ve Allah'ın dinini tahrif edelim diye bir niyetle yapılmamaktadır.

Ben bu tarz niyetlerle inşa edilmiş camilerde namaz kılarım. Bu camileri inşsa edenlerin fikirlerini benimsememiş olsam dahi.

Şurasıda bir gerçektirki nerde bir cami inşa edilirse tağuti rejim derhal o camiye bir imam tayin ederek kontrolu altına almaya çalışır işte burada tayin edilen imam şunun hesabını yapmalıdır. Ben Allah'ın istediği dinimi anlatıyorum yoksa tağutların istediği dinimi anlatıyorum bunu çok iyi hesaplaması gerekmektedir. İmamın tutacağı bu yol onun kime kulluk ettiğinin de yol haritasını ortaya koyacaktır.

Yoksa minbere çıkarak batıdan laiklik ve demokrasiyi yada sözde medeniyeti ithal edip osmanlıdan arta kalan toplumun başına dinsizliği bela edenleri mevcut şeriat devletini lav ederek yerine tağutluğu getirenlere Allah'tan rahmet okuyanlar elbetteki belamlardan başkası olamaz.

Mescidleri yıkarak ahırlara çevirenleri hatta bir dönem kuran okumayı yasaklayan ezanı türkçeleştiren tuğyan etmiş kafirlere rahmetler okutulan tüm mescidler birer mescidi dırardırlar. Bu eylemeri gerekleştiren tüm imamlarda birer belamdırlar.

Allah'a emanet olunuz hocam
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla