Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ağustos 2011, 09:28   Mesaj No:33

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Namazların cem i konusu ve teravih namazı

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Fecr hoca HANİFİ ULEMASI,sadece hacda cem edeblirsiniz diyor bunun dışındakini kabul etmezler diyor, o zaman HANİFİ ULEMASI SİZE GÖRE UKALALIK MI ETMİŞ...

SİZE YAKIŞAN Bİ TAVIR MI BU SİZCE....
Hanefi Ulemasının Hacc zamanı dışında Cem'e ruhsat vermemesi Peygamber ve sahabenin uygulamalarını dışlamak amacıyla değildir. Kimi zaman kullanılabilen bir ruhsatın istismar edilmemesi veya alışkanlık haline getirilmemesi içindir. Bazen insanlar bir kolaylığı alışkanlık haline getire getire, bir de bakmışsınız ki hayatının bir parçasına geliyor. Zor zamanlarda kullanılması gereken ruhsatlar bir de bakıyorsunuz ki olağanlaşmış oluyor. Bunu insanlar kendi hayatlarında rahatlıkla görebilirler. İnsanlar artık tembelleşiyor, nasıl olsa bu konuda ruhsat var diyor, yapılması gereken işleri erteliyebiliyor. Ebu Hanife ve Hanefi Ulemasının bu yüzden Cem olayını pek tasvip etmediklerini sanıyorum. Yoksa Cem olayını Allah Rasulunun bazen uyguladığı güçlü rivayetler ile sabittir.
Hanefi Uleması ukalalık etmeyecek kadar haddini bilecek kimselerdir. İlmin en önemli etkenlerin birisi de haddini bilmektir.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla