07 Eylül 2011, 15:40
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Memleket:ürgüp.. Yaş:42 Mesaj :
303 Konular:
99 Beğenildi:8 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | laz böreği tarifi laz böreği tarifi - 100 ml su
 Şurup için hazırlanışı: Laz böreği: Su ve tozşekeri tencerede 10 dakika kaynatın. Un, limon suyu, su ve tuzu yoğurun. Merdaneyle ince yufkalar açıp yarısını tepsiye döşeyin.
Süt, tozşeker ve nişastayı bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Tepsideki hamurun ortasına muhallebiyi dökün. Üzerine yufkaların diğer yarısını döşeyin. Tereyağını eritip böreğin üstüne dökün.
180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Böreği fırından alıp soğuk şurubu üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.Laz böreği artık hazır, afiyet olsun.
__________________
"..
|
| | |