Konu Başlıkları: Mevlanadan Sözler-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2011, 18:05   Mesaj No:120

semihhh

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:semihhh isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14343
Üyelik T.: 14 Ekim 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mevlanadan Sözler

Alıntı:
kamer34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
BAK BACIM
Güvendiğin hangi hoca var ise o sözleri bir tercüme ettirirseniz eminiminm ne demek istediğimi daha anlarsınız.

Bakın şöyle birşey diyeyim abartısız takriben 15-16 yıllık bir mevlana araştırmam vardır. Eğer bir kişinin ne amaçla hangi sözleri söylediğini anlamak istiyorsak onun tüm kitaplarındaki fikirlerinin ana temasını bilmemiz gerekmektedir.

Örenğin diyelimki bir mealci yazar 20 tane kitap yazmıştır.Bu mealci yazarın tüm kitaplarındaki fikirlerinin ana teması peygamberi inkardır.

Şimdi vahdedi-vucud görüşüne sahip bir zatın tüm söylemleri bu ana eksen etrafında söylenmiştir.

İslam dinide böyledir mesela tüm vurgular sonuç itibari ile tevhid ile şirk teması etrafındadır. Gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin ortak çağrısı allahın tek ilah tek rab olarak bilinmesi ve kabul edilmesi üzerine bina edilmiştir.Şeriatlerinde farklılıklar olsada durum özünde aynıdır.

işte bu sebeble yukarıdaki sözleri mevlanın vahdeti vucud görüşlerinin bir vurgulaması olarak anlamak hiç zor değildir.Ve o sözler şirk içeriklidir. Ben sadece bacımı uyardım takdir sizin.


15 16 yıl şytan ne gzl oyalamış seni ALLAH Evliyası Aşkın Pirine attın iftiraya bak Mevlanadan bu yana ne kadar Evliya geçmiş hç bri böle bişe dmemiş aksne hepsi övmş sen kimsin ki onun sözlernı yanlş yruyosun bde yazmş Mevlanın ne oldnu hrks görsn die asıl senin şytanlğı göryoruz sen bu makama gel de öle yor Mevlana Fenafillah Makamına ulasmış Aşkından artık ne ddğni bilmyor sen öle makama gel öle yor kimşenın bynini yıkama Bir zat EFENDİMİZ (ALEYHİSSALATÜ VESSELAM )'I ruyasnda Mesnevi okurken görüyor snra bi EFENDİMİZ (ALEYHİSSALATÜ VESSELAM)' In Kubbesi Yeşil bir onun kndn o makama gel öle yor rezil ALLAH Hidayetin etsin sana ve senin gblere
Alıntı ile Cevapla