Konu Başlıkları: Mevlanadan Sözler-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ekim 2011, 13:17   Mesaj No:122

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mevlanadan Sözler

15 16 yıl şytan ne gzl oyalamış seni ALLAH Evliyası Aşkın Pirine attın iftiraya bak Mevlanadan bu yana ne kadar Evliya geçmiş hç bri böle bişe dmemiş aksne hepsi övmş sen kimsin ki onun sözlernı yanlş yruyosun bde yazmş Mevlanın ne oldnu hrks görsn die asıl senin şytanlğı göryoruz sen bu makama gel de öle yor Mevlana Fenafillah Makamına ulasmış Aşkından artık ne ddğni bilmyor sen öle makama gel öle yor kimşenın bynini yıkama Bir zat EFENDİMİZ (ALEYHİSSALATÜ VESSELAM )'I ruyasnda Mesnevi okurken görüyor snra bi EFENDİMİZ (ALEYHİSSALATÜ VESSELAM)' In Kubbesi Yeşil bir onun kndn o makama gel öle yor rezil ALLAH Hidayetin etsin sana ve senin gblere
ALINTI

SEMİH adlı üyemiz

Öncelikle şunu belirteyimki yazmış olduğunuz yazı nefsime çok dokundu. Buna rağmen size cevaben yazacağım şu satırları inşallah şeytana uyup nefsimin bana telkinlerinden uzak hak bildiğim çizgim doğrulştusunda yazmaya gayret sarf edeceğim.

Bakın biz müslümanlar toplumlara mal olmuş insanları eleştirirken yada tenkit ederken onların yaptıkları ve fikirlerini kuran ve sünnet terazisi içerisinde tartarak eleştirimizi yapmak zorundayız,benim şahsen ölçüm kriterim bu.

Kişileri yada olayları yorumlarken bir müslüman asla duygularını dininin önüne koyamayacağı gibi hiç kimseyide kayırma cürretine girmemesi lazımdır.

Ben mevlanayı görmedim onu görenleride görmedim,aynı şekilde ibn-i Teymiyyeyi de görmedim tarihte yaşamış bu zatları ancak yazmış oldukları kitaplarından tanırım. Tarihte yaşamış bu zatların şahsiyetleri ile hiç bir problemim yoktur olamazda.

Benim problemim bu zatların islam dini adına yazdıkları veya yaptıklarıdır. Şimdi siz diyorsunuzki onları eleştirebilmeniz için sizinde onlar kadar kitap neşr etmeniz gerekir. Bakın size bir örnek vereyim. Birgün hz.Ömer hutbe verirken orada hazır bulunan münin bir bayan hz. Ömere karşı çıkarak kendisinin yanlış fetva verdiğini ifade eder. Hz. Ömer kendi fetvasının yanlış olduğunu fark edince şu cümleyi kullanır”Vallahi falanca mümine kadın Ömerden daha fakih çıkmıştır. Diyerek onu tasdik etmiştir.

İslam dininde şöyle bir kaide vardır küfre rıza küfürdür nisa/140 biz müslümanlar bilgi düzeyimiz ne olursa olsun fark etmez eğer İslama aykırı bir münkeri görürsek o münkeri derhal def etmeye koyulmalıyız.

Mealen (sava) şöyle buyurur

Sizler bir münkeri görüdğünüzde gücünüz yetiyorsa onu eliyle düzeltsin

Eğer ona gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin

Onada gücü yetmiyorsa kalbi ile o münkere buğz etsin ve oradan uzaklaşsın.
Biz müslümanların münkere karşı tavrımızın ölçüsü bu.

Mevlana sizin yada başka arkadaşların sevdası olabilir,ona birşey diyemem,beni ilgilendiren kısmı mevlanın merkep ile hemhal olmuş sonrasında bu ilişki esnasında ölmüş bir kadına şehitlik mertebesini reva görmesidir.

Bu ve buna benzer ahlaksızca hikaylere bile kılıf arayan zihniyetlerin kuran ve sünnetten nasiplenmelerini yüce rabbimden dilerim. Tertemiz duru insanların ruhlarını rahata kavuşturan islam gibi bir dini böyle sapıkça menkibelerle kirletenler elbetteki alimlik gibi mertebelere layık insanlar olmadıkları kanısındayım.

Ün yapmış yada çokca tanılmış dört büyük mezhep imamlarımızın hangi kitabında bu tarz menkibeler vardır bana söylermisiniz.

Birde mevlana fenafillah makamına ulaşmış diyorsunuz sizden istirham ediyorum bu cümlenizi açıklarmsınız. Fenafillaha mevlana dışında hangi peygamber ulaşmış onuda örnek verirseniz çok memnun olurum.

Şeytan bir kere insana GEM vurmaya durmasın, artık ona her türlü münkeri güzel göstermeye başlar.

Semihh adlı üyemiz

Size bir tavsiyemde şu yazı yazarken senli benli konuşmayın lütfen ben sizin babanızın oğlu değilim sen diye hitap ediyorsun ve şaytanlıkla itham ediyorusun. Kendi pirinin şeytanlıklarının üstünü kapatmak için başkalarını karalamak yine şeytanın insanı ablukasına aldığı yani ağzına GEM vurduğu bir yönetemdir.

Mevlana ile ilhili yazı yazarken şahsına hiçbir hakarette bulunmadım. Kendi kitaplarında geçen müstehcen menkibelerini yayınladım sanırım sizi derinden rahatsız eden bu olsa gerek.

Bence siz o menkibeleri islam dinine nasıl mal edeceğinize bakın yada onları tevil etmenin bir yolunu arayın öyle yazı yazın.

Diyorsunuzki mevlana fenafillah makamına ermiş aşkından ne dediğini bilmiyor. Eğer ne dediğini bilmiyorsa siz neden bilinmyen birşeyin peşine takılıyorsunuz doğrusu onu anlayamadım

Mealen: Cenabbi Allah “Ya bilgi üzere iman edin yada bir bilgi üzere inkar edin “ buyururken sözü söyleyenin dahi ne dediğini bilmiyorsa bu bilinmeyen şeylerin peşine neden bu kadar ısrarla gidiyoruz diye kendimizi bir yoklamamız gerekmezmi.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla