Konu Başlıkları: Mevlanadan Sözler-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2011, 00:00   Mesaj No:133

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mevlanadan Sözler

Semihh bey öncelikle cevap yazarken yazılan yazıları iyice okuyup anladıktan sonra cevap yazarsanız çok daha faydalı bir mülaza olur inşallah.
Ben mevlana moğol ajanıdır demedim,bu tarz söylentilere bakarak mevlana hakkında eleştiri yapmadım dedim. Mevlanayı ve benzerlerini eleştirirken onların kendi fikirlerini yansıttıkları kitaplarından alıntı yaparak eleştirdim.

Mesnevi’de Niçin Müstehcen Örnekler Verilmiştir?
Mevlâna ne şehvet düşkünüdür ne de şehvet düşmanıdır. O her konudaki itidalini cinsellikte de muhafaza eden bir üsluba sahipti. Peki ama Mesnevisi’nde niçin cinsel örnekler vermekte ve müstehcen kavramları kullanmaktadır?

Mevlâna’nın müstehcenliği tasvip ettiği söylenemez. Şehvetin dizginlenmediğinde, şehvet tutkusunun aşırıya kaçtığı noktada insanları ne tür bir rezil duruma düşüreceğine işaret etmek için bu tür örnekleri vermek zorunda kalmıştır. Şüphesiz ki şehvetperestliğin sakıncalarını anlatmak için cinsellikle örnek vermek kadar normal bir şey düşünülemez
Semihh adlı üyeden alıntı

Semihh bey mevlananın o müstehcen menkibelerine ancak bu kadar kılıf bulunabilmiştir. Sizde maşallah o kılıfları kes kopyala yapıştır yapmışsınız. O menkibelere de bir kılıf uydurdular ya diyecek sözüm yok....

Sizin tüm iddialarınıza daha sonra cevap vereceğim inşallah..
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla