Konu Başlıkları: Allah'a dost olmak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2011, 13:07   Mesaj No:4

YaŞuHa

Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Allah ile dostluk nasıl

ALLAH İLE DOSTLUK NASIL
KAZANILIR?
İnsan önce kendini tanımalıdır.Kendi varlığının oluş sebeplerini düşünmeli ve üzerine düşen görevler ve ölçüler niteliğinde hayatını yaşamalıdır.Allah’ı anarak ve bizlere bildirdiği emir ve yasakları yerine getirerek Allah’ın rızasını kazanmaya çalışmalıyız.
O’nun rızasını kazandığımız an dostluğunu da kazanmış olacağız.
Gerçekten düşünsek Rabbimizin bize sunduğu sayısız nimetleri ve nice güzellikleri inanıyorum ki Allah’ın bizlere verdiği nimetleri hakkıyla verebilsek onun bizden istediği emir ve yasakları yerine getirsek.O’nun dostluğuna tabiî olacağızdır belki de.Bir diğer husus da Peygamberimiz (s.a.v.) efendimizin bize bildirdikleri, Kur’an’a ve Sünnete yönelik yaşam tarzı ile de kazanma fırsatı olacaktır. Ayette belirtildiği üzere “(Ey Rasûlum) onlara de ki Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah’da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın (Âl-i imran 31).
Allah’ın dostluğunu kazanmak için çaba göstermeliyiz. Yürekten istemeliyiz ki Allah’ın dostluğunu tam anlamıyla kazanmış olalım. O’nun dostluğunu kazanmak kolaydır.Ama yapması zor gelir insana. Önce bu zorluğu aşmalıyız. Severek ve her şeyden yüce tutarak ve en sevdiğimiz kişileri onun yarattığını unutmayarak tüm gönül samimiyetiyle ona bağlanmalıyız.Rabbimizi tanımalıyız.
Onun Dostluğunu ona her secdeye baş koyduğu ona karşı acizliğimizi ve çaresizliğimizi göstererek ve teslimiyetle kazanacağız.Allah’ın Dostluğunu her Kur’an’a yöneldiğimizde onu okuyup da bize neler dediğini anlayıp ve hayatımıza geçirdiğimiz müddetçe kazanmış olacağız.
O’na yönelerek ve bir tek O’na dayanarak kazanmış olacağız.
Alıntı ile Cevapla