Konu Başlıkları: Allah'a dost olmak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2011, 13:38   Mesaj No:9

YaŞuHa

Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
En yüce dostun dostlugu

En yüce dostun dostlugu
Dost” kelimesinin sözlük anlamı: “Sevilen, güvenilen, yakın arkadaş, gönüldaş, bir şeye düşkün olan” demektir.

Bir dost için neler yapılabilir diye düşündüm.Dosttan dosta farkedeceği, kanaatine vardım.Güvenilir olmalı dost, her söylediğin, her sıkıntın onunla senin aranda kalmalı, vakitli vakitsiz senin sorunlarını dinlemeli, gecenin bir yarısında bile seni, uflayıp puflamadan yarı uykulu gözlerle değil de, büyük bir memnuniyetle dinlemeli. Ve hatta kalkıp o saatte derteşmen, konuşman sonucu derdine, sıkıntına çare bulma sözü vermeli.O’na açıldığın, O’ndan istediğin için minnet etmeyen bir dost bulmalı insan.

Sonra dostluklar nasıl kurulur, nasıl başlar diye düşündüm.Sanırım bir gülümsemeyle başlar ilkin.Sonra hiçbir karşılık istemeden verilenlerle perçinleşir.Böyle bir komşunuzun olduğunu hayal edin mesela. Onu gördüğünüzde sürekli gülümseyen, hep pozitif bir enerjiyle sizin karşınıza çıkan; ihtiyaç duyduğunuz, sıkıntıda olduğunuz her an yanıbaşınızda bulduğunuz; ve sürekli sizi dert bataklığından çekip çıkardığını düşünün.

Böyle bir komşu için, bir arkadaş için insan ne yapsa azdır değil mi? Onu gördüğünüzde saygıda kusur etmezsiniz.O bir şey istese de siz onun isteklerini yerine getirseniz diye içiniz içinizi yer.Hep ondan bahseder, iyiliklerini sağda solda anlatır, onu sevdiğinizi söylersiniz.Öyle ya kişi sevdiğiyle beraberdir.Ondan ayrı olsa da sözlü olarak anar, o yanıbaşındaymış gibi hareket eder.

Peki, bu yazıyı bir-iki dakikalığına okumayı bırakıp düşünün.Böyle bir dostunuz, bir arkadaşımız oldu mu bugüne dek? Ya hiç olmadı ya da bu kadar iyisine hiç rastlamadınız değil mi? Peki, size bir öneri, sizi yoktan var eden; size, çevrenizde olan biteni izleyecek iki güzel, hatta rengarenk, kamera görevi gören gözler veren; ağlayan çocuğunuzu duyabilmeniz, için radar görevi yapan kulaklar veren; acıkan karnınızı doyurabilmeniz, acıyı, tatlıyı, ekşiyi, tuzluyu ayırtedebilmeniz için size bir ağız veren; etrafınızdaki eşyaları, ilaçlarımızı alabilmemiz, insanlara birşeyler verebilmeniz veya onlardan birşeyler alabilmeniz için beşer kolcuktan oluşan ellerinizi veren ve yine beşer kısa parmaktan oluşan, yürürken dengeli adım atışlarınızı sağlayan ayaklarınızı veren; yumuşak yataklarınızda uyurken vücudunuzda biriken zararlı maddeleri ayıştıran ve rafineri görevi yüklenen böbreklerinizi veren bir dostu tanımak, Onunla dostluğunuzu pekiştimek ister misiniz?

Cevabınız “evet” ise, bu yazının devamını okumanızı tavsiye ediyorum.Eğer “hayır” ise, bu satırlara kadar yazdıklarımızı okduğunuz için teşekkür ediyor, size mutlu yarınlar diliyorum.
fiimdi dostluğumuzu arttırmanın yollarını birlikte inceleyelim. Unutmadan, yazılacakları tatbik ettiğiniz takdirde, en yüce dostun dostluğunda çevrenizde binlerce dostunuz olacak.Garanti veriyorum. Ve yapılması önerilen her şeyi Yüceler Yücesi Dostumuz’un hatırına yapalım.

Evet, “En son ne zaman”la başlayan bir dizi soru soralım kendimize.En yakınımdaki dostlarımızdan, hatta en küçüklerinden başlayalım, çocuklarımızdan, yeğenlerimizden, komşu çocuklarından.

a) En son ne zaman, çocuğunuza şöyle içtenlikle sarıldınız? Başını dizinizde okşayarak uyuttunuz?
b) En son ne zaman, yeğenlerinizie ellerinizle birer çikolata veya birer paket bisküvi, vs. ile gittiniz?
c) En son ne zaman, evinize giderken bahçede oynayan komşu çocuklarına selam verdiniz; ayağınıza gelen topu çalımlayarak aralarına girdiniz?

d) En son ne zaman komşunuza, pişirdiğiniz yemekten bir tabak verdiniz?
e) En son ne zaman evinize her gün düzenli olarak gazetenizi getiren gazeteci çocuğa hatırını sordunuz ve aylık gazete ücretini verirken avucuna birkaç kuruş da fazladan bıraktınız?
f) En son ne zaman pencerenizin kenarına, sadaka niyetine, ıslatılmış ekmek parçaları koydunuz aç kuşlar için.

g) En son ne zaman bindiğiniz taşıtta bir yaşlıya yer verdiniz?
h)En son ne zaman annenizi veya kayınvalidenizi aradınız; veya ziyaretine gittiniz?
ı)En son ne zaman babanıza veya kayınbabanıza bir çift çorap aldınız? veya rahmete gitmişlerse onlar için af ve mağfiret dilediniz Rabbimizden?

i) En son ne zaman eşinize,“Allah seni başımızdan eksik etmesin.Sen olmazsan ne yaparız?” dediniz?
j) En son ne zaman arkadaşınızı arayıp onu özlediğinizi, görmek istediğinizi söylediniz?
k)En son ne zaman geliri hayır yolunda harcanacağını bildiğiniz bir kermese satılması için bir parça hediye ettiniz veya oradan bir şeyler satın aldınız?

l)En son ne zaman bir taziyede bulundunuz? İnsanların acılarını paylaştınız?
m) En son ne zaman hasta olan bir dostunuzu ziyarete gittiniz?
n)En son ne zaman sizi kınayan bir arkadaşınıza Allah rızası için gülümseyerek selam verdiniz ve onu belki de uzun bir süredir görmediğiniz için özlediğinizi söylediniz?

o) En son ne zaman üst katınızda oturan ve sizi bir komşu olarak rahatsız eden insanları çaya davet ettiniz veya onlarla ilgili olumsuz bir olay için geçmiş olsuna gittiniz ve olay karşısında gerçekten üzüldüğünüzü belli ettiniz ve yardım önerdiniz?
ö) En son ne zaman bir arkadaşınızın derdiyle dertlendiniz ve çözümü için onunla ortak hareket edip, gecenin belli bir yarısında uyanıp, çözüm sahibinin dergahında el açtınız?
p) En son ne zaman eşinizin veya sizin, uzakta oturan halanızı, teyzenizi, amcanızı veya dayınızı; veya onunla aynı okuldan mezun olduğunuz sınıf arkadaşınızı telefonla aradınız ve onların aslında sürekli aklınızda olduğunu ve onları özlediğinizi, sevdiğinizi söylediniz?

Bu tip soruları sizler arttırabilirsiniz. Hatta önereceğimiz ikinci yolla ilgili olarak bunu aile bireyleriyle birlikte bir liste haline getirebilir ve listenin aslında ne kadar da uzun olduğuun görebilir ve vakit geçirmeden çözümler için adımlar atabilirsiniz.

İlk kandilin ışığı sizin olsun istemez misiniz? Haydi en yakınlarınızdan başlayarak oynamaya başlayan bu oyunu ve
herkesin eline birer kandil tutuşturun. Yaptıklarınız çevrenizden büyük destek alacaktır.Çünkü bu yapılacak olanlar GerçekDost’un desteğiyle desteklenmiştir.Haydi daha aydınlık bir hayat için...
Geçek Dost’un hatırı için....
Alıntı ile Cevapla