Konu Başlıkları: vehhabilerin bozuk yönleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Kasım 2011, 18:24   Mesaj No:3

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: vehhabilerin bozuk yönleri

Semihh bey
Siz bilmeden ezbere iftira atarak yine müslümanları karalama cüretinde bulunmuşsunuz. Vehabilik yada başka bir cilik bu tür sıfatları biz müslümanlar zaten kabul etmeyiz. Allah’ın bizim için beğendiği islam dininden başka tüm dinleri red ediyor isim olarakta müslüman isminden başka bir isim kabul etmiyoruz.
Müslüman alimlere müslüman olmayan sözüm ona uçtu kaçtı kişilerin küfürlerini örtmek amaçlı saldırı ve iftiralara asla müsade etmeyiz. Vehabilik Muhammed bin Abdulvahab ismiyle özdeşlemiş bir harekettir. Muhammed bin abdülvahabın hangi kitabında ve hangi satırlarında sizin dediğiniz anlama gelen yazıları ve düşünceleri vardır isbat edin. Aksi takdirde Allah’ın huzurunda hesap vereceğinizi hatırlatırım.


Benim şeyhlerimden hiç kimse, La ilahe illallah’ın manasını bilemedi. (Muhammed bin Abdülvehhab’ın Riyad halkına gönderdiği risale, 2/137-138)
CEVAP
Vehhabiler, kâfirler için gelmiş olan âyet-i kerimeleri yanlış tefsir ederek, kendilerinden başka bütün Müslümanlara müşrik diyorlar. Önceki bütün İslam âlimlerini de cahillikle itham ediyorlar. Birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ahir zamanda bazıları, sizin ve atalarınızın yolundan ayrılıp, sünnetimden uzak kalacaklar, onlardan uzak durun!) [Müslim]
(Kâfirler, kâfirler için gelmiş olan âyetleri, Müslümanlara yükletirler.) [Buhari]
(Bu ümmetin sonunda gelenler, önceki âlimleri kötülediği, cahillikle suçladığı zaman, ilmini gizleyen, Allah’ın indirdiği Kur’anı gizlemiş olur.) [İbni Mace]

Alıntı


Semihh bey
Yukarıdaki yazınzın içerikliği tamamen uydurma olmakla birlikte buraya alıntı yaptığım cümlelerinizde de islamdan kurandan ne kadar anladığınız aşikardır.
Kafirler hakkında inen ayetleri peygamber ve ashabını bağlımıyordu iddianız hakikaketen anlaşılır birşey değildir. Kuran ayetleri evrensel olduğu gibi mesajları geneldir. Kuran konuyu açıklarken sıfat bildirir herkim şöyle yaparsa yada her kim böyle yaparsa müslüman yada kafirdir diye açıklar.
Tıpkı maide 44 teki gibi mealen
“Her kim Allah’ın indirdiği ile hüküme etmezse kafirlerin ta kendisidir.”


Şimdi siz bu ayet ve benzeri ayetleri bizim şuanda mevcut olan rejimimizi bağlamaz bu ve benzeri ayetler ebu cehillere yada yahudilere yada hıristıyanlara hastır mı diyorsunuz?. Bu düşünce tamamen batıldır.


Cenabbi Allah mealen şöle buyurur “Siz kuranın bir yüzüne inanıp öbür yüzünü inkarmi ediyorsunuz?
İşte sizin durumunuz bu


Neyse daha sonra teferuatlı cevap vereceğim inşallah
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla