Konu Başlıkları: ***Dosdoğru Hakikat...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Şubat 2008, 17:07   Mesaj No:3

CaferTayar

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:CaferTayar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 89
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 555
Konular: 227
Beğenildi:15
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: ***Dosdoğru Hakikat...

--------------------------------------------------------------------------------

Muhabbet, sevgidir, aşktır, hünerdir. Muhabbet, olgunluk nişanıdır, nebilerin velilerin, ariflerin, insanı kamillerin işidir.

Muhabbet, cevherdir, hikmet pazarıdır, er meydanıdır. Hak nazarıdır, kudret kelamıdır. Muhabbet, sevenin sevdiğini ululaması, onu anlatması, ona layık olmaya gayretidir. Muhabbet meclisinde söz, hem örs hem de çekiç olur. Söz olgunlaştırır insanı. Muhabbet, rahmetin, cemalin sergi yeridir. Usul ve erkan''ın gösterisidir muhabbet. Al-ver meclisidir muhabbet. Aklın ve gönlün dolu dizgin koştuğu, uçtuğu yerdir muhabbet. Dalgıcın ummandan aldığı, incidir muhabbet. Bir ocak, bir küre''dir muhabbet. Ham''ların piştiği yerdir muhabbet.


Konu edilen muhabbet arifler, kamiller meclisidir. Burada nice bedenler can çekişir ve nice cesetler can bulur. Kimi yanar, kimi söner; kimi kaynar, kimi donar bu mecliste.


Muhabbet kırcacına dayanamaz her kişi. Muhabbet topuna alışan er kişi, onsuz duramaz. Muhabbet topunu, uzun süre elinde tutamaz. Onu devredecek, verip-alacak bir er bulmadan, duramaz.
Alıntı ile Cevapla