Konu Başlıkları: vehhabilerin bozuk yönleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Kasım 2011, 23:16   Mesaj No:7

mdm1

Avatar Otomotik
Durumu:mdm1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14647
Üyelik T.: 19 Kasım 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 56
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: vehhabilerin bozuk yönleri

Kıymetli Merve Demir kardeşim;
Öncelikle burada yazma gereği ihtiyacımı beyan edeyim.
Tesadüfen yukarda maddeler halinde yayınlanmış sözde reddiye olan ama kendi içinde bile bir çok çelişkiyi barındıran yazı, sitelerde birilerince sürekli kopyala yapıştır yapılmakta. Bende bir forumda kendi bilgimce yazılar yazmaktaydım. SÜrekli beni bir yerlere yamamaya çalışan tasavvuf ve tarikat inancındaki bir zat, yukardaki yazıyı bana misilleme olarak yazdı. Yazıyı araştırdım kaynağını buldum, baktım kimse cevap yazmamış bende emek harcayarak cevap nitelindeki aşağıdaki yazıyı yazdım.

Dolayısıyla bu forumda daimi bir iştirake veya hiç kimseyle uzun soluklu polemiğe girme taraftarı değilim. Bunun birinci nedeni, ben delilimi ve sözümü dobra ve açıkça yazarım ki, sizinde tepki göstermeniz gibi site yetkililerince banlanacaksam, boşuna buraya zaman harcamak istemem. Karşılıklı (sizi kastederek demiyorum ileriye dönük) tartışmalar, hakaret ve küfürle tepkime alacaksa bunada karşıyım.

Yorumunuza yanıtımsa: eleştirinize mevzu olan klişe tabirim şayet İslam tevhidine uyuyorsa ben haklıyım, uymuyorsa siz haklısınız demektir. Bu konuyu sofistike bir mental bakış açısıyla ele alacaksak karşılaştırmalı teoriyi, yani bir gerçeği ortaya çıkarmak için konuyu geniş yönleriyle kritize etmeyi gerektirir. Elimize A ve B unsuru olarak A da İslam tevhidini, B de ise tasavvuf ve tarikatlardan belli başlı 10 adedini referans alalım. Karşılaştırma sonucu hangisinin gerçek İslam olduğuna bakalım. Farkındaysanız gerçek İslam dediğimde bile tekil bir gerçekten bahsediyorum.
Sonuç olarak İslamı savunacaksanız, eleştirinize açığım, ama tasavvufu veya tarikatı savunaçaksanız, orada tevhidin tabirini açıkça yazmaktan asla çekinmeyeceğim. Bu davranış ise kınanacak değil bilakis övülecek muvahhidi bir davranıştır.
Selam ve dualarla kardeşim...
Alıntı ile Cevapla