Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Kasım 2011, 23:19   Mesaj No:3

mdm1

Avatar Otomotik
Durumu:mdm1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14647
Üyelik T.: 19 Kasım 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 56
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şeyhül Ekber Evliyatul Kebir Alimil Kebir Sultanlar Sultanı Pir Muhyiddini Ara

Gelelim tarihin en büyük putçusu ve en büyük şeytanul ekberinin put ve heva tapıcılığına. Hevasına her gelen sapıklığı kendisine ilah edindiği için, ALLAH subhanehunun hevasını ilah edineni zemmetmesine karşın, haşa ALLAH subhanehunun kendi hevasına kul olan birini, ilimde eksiksiz kıldığını, yani kendi hevasına tapan birinin ilimde eksiksiz bir noktaya geldiğini ilan ediyor, işte zındık Arabiden saçma seçmeler;
__________________________________________________ _______________
Allah’ın eşyaya ilişkin ilminin ne kadar kâmil olduğunu ve hevasına kulluk eden ve onu ilah edinen kimsenin ilmini nasıl eksiksiz kıldığını görmüyor musun?
Fususul hikem.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
“Allah onu ilim üzere dalalete düşürdü” [Casiye Suresi, 45/23] buyurdu. Ve dalalet, hayrettir. Ve eksiksiz ve kâmil kılan bu hayrettir.
__________________________________________________ _______________


Oysa En"am 56 da hevasına güzel gelen şeylere, canlı cansız putlara tapanlara hidayetin yolu tamamen kapatılmakta ve dalalate yani doğru yoldan sapma sapkınlığıyla damga vurulmakta;

---"De ki; «Ben Allah Teâlâ’dan başka taptığınız şeylere ibadetten nehyedilmiş bulunmaktayım.» De ki; «Sizin hevâlarınıza asla uymam. O takdirde ben muhakkak dalâlete düşmüş ve ben hidâyete erenlerden olmamış olurum.»" En"am suresi 56.

Ama gelin görünki taifesi gibi Arabi zındığıda büyük bir kıvırtmayla ayetlerdeki dalalaleti yani sapıklığı, hayret gibi saçma sapan hemde hiç bir üstünlük sıfatı olmayıp bilakis eksiklik bir durum olan hayret kavramını, eksiksiz bilgiye kemale yorumluyor. Bu içine düştüğü her türlü sapkınlığı, aptallık derecesinde aklama çabasından başka bir şey değil. Kuddüs olanı eksiltiyor, eksik olanıda takdis ediyor.

Evet konumuz putlardan açılmıştı, bakın Arabi zındığı Musa a.s. ve Harun a.s ın zamanlarında, buzağı putuna tapanları bakın nasıl aklamaya çalışıyor;
__________________________________________________ ___________________
Musa’nın buzağının üzerine varmasının tersine, Harun’un buzağıya tapanları –buzağının üzerine vararak, ona tapmaktan– fiilî olarak alıkoymaya güç yetirememesi, Allah’a her bir surette ibadet edilmiş olunabilmesi için varlıkta bir hikmet olarak zahir oldu. Ve her ne kadar bu suret, kendisine ibadet olunduktan sonra ortadan kalkacak da olsa, ortadan kalkması ancak kendisine ibadet eden tarafından uluhiyete büründürüldükten sonra olur. Ve böylece her şeye ilah veya emir altına alıcı olarak ibadet edilmiş olur.Ve akleden bir kimse bunun böyle olmasındaki kaçınılmazlığı bilir.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________________________________________ ____________________


Cümlenin sonuna dikkat HER ŞEYE ibadet edilirmiş.!!! Bunun böyle olması kaçınılmazmış, gerekliymiş!!! Eveeet zındık Arabiyi savunanlar sizlerde aynı görüştemisiniz,sizcede her şeye tapılmalımıdır. Sizcede bu kaçınılmaz bir gerçek mi?
Ve bakın zındık Arabi artık resmen putlara tapınmanın gerçekte hak olduğunu ama batıni olarak bunu gizleyip, zahiren putları inkar eder gibi göründüklerini şöyle yazıyor açık açık;
__________________________________________________ _____________________
Ama işi ne ise o olarak bilenlere gelince, onlar, putlara tapanların, bu suretlerin aynlarına kulluk etmeyip, yalnızca bu suretlerde farkına vardıkları tecelli sultanının hükmüyle bu suretlerde Allah’a kulluk ettiklerini bilmekle birlikte, kendilerine kulluk edilen bu suretleri zahirde inkar ederler.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________________________________________ ______________________


Yani müşrikler putlarda haşa ALLAH subhanehunun tecellisine tapıyorlarmış, müminler bu durumu zahiren algıladıkları için inkar ediyorlarmış. Aslında müşrikleri resulullah haşa ALLAH subhanehuyu belli bir surete yani taştan puta sokmalarından dolayı zemmetmiş. Yoksa onların aslında putlara taparken ALLAH subhanehunun tecellisine taptıklarını kabul ediyormuş. Evet her biri bir ayrı zırva ve saçmalıktan şaçma olan paragrafın üstündede bunlar yazıyor.
EE ne diyelim sevinin canlı putçular önderiniz taştan putlara ve HER ŞEYE tapılır demiş, ne duruyosunuz , canlı putlarınızın helvasını yapıp yesenize, haydi putlarınızı tütsülesenize...
Alıntı ile Cevapla