Konu Başlıkları: vehhabilerin bozuk yönleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2011, 00:04   Mesaj No:9

mdm1

Avatar Otomotik
Durumu:mdm1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14647
Üyelik T.: 19 Kasım 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 56
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: vehhabilerin bozuk yönleri

Şimdilik hoş bulduk site yönetiçisi kardeşim.

1-Bahsettiğiniz değerleri bende savunmaktayım.
2-Benimde mezhep takıntım olmadığı gibi mezhep taassubunada karşıyım.
3-İslam ahlakını savunmak her müslümanın asli görevidir.
4-Geçmişte her kimi uzaklaştırmışsanız zaten ben sizler dahil burada kimseyi tanımam.
5-İşte bam telinin koptuğu yer burası, müsadenizle açayım.

Öncelikle hiçbir gruba veya cemaate bağlı değilim bunu baştan belirteyim.
Asla tekfirçi değilim ve fakat, bir kişinin ameli, açık sözü veya eseri açıkça kendi kendini tekfir ediyorsa bunuda dillendirmekten asla çekinmem. Örneğin herhangibir şahıs kendisini, dostunu , sevdiği kadını, herhangibir nesneyi veya kainatı ilah ilen etmişse ben bu şahsı açıkça tekfir etmekten asla geri durmam. Bundan dolayı burada kınanacaksamda zaten kendim kesinlikle durmam.

Bir düşünceye sahip çıkmak ya o düşünceyi savunmak ya da sahip olmakla eş anlam taşır. Nasıl ki siyahın güzel bir renk olduğunu anlatanlarla, siyaha meyyal olanların o anlatımı savunması siyah severler grubunu oluşturuyorsa, bir ideolojiji ve düşünceyi paylaşanlarda aynı kulvarı paylaşırlar. Siyahı sevenlere siyahın lekeleri gizlediği beyazla gösterilmiş olsada ve siyah severler ısrarla siyahın beyazdan daha temiz olduğunu savunuyorsa, sonunda hatta biz hem beyazı hem siyahı savunuyoruz gibi düşüncelerde çıkıyorsa, burada düşünce özgürlüğü değil, düşünce ayrılığı çıkmış demektir. Yoksa bende düşünce özgürlüğünden yanayım o farklı bir konu.

6-Aceleyle hakkımda ön fikir yürütmeye başlamışsınız ki, bu ön algıyla adeta bir gruptanmışım gibi ince mesajlar donelemişsiniz.

Tekrar ediyorum hiçbir grup veya cematle alakam yok. Muvahhid ifademden yola çıkarak,bu ifadeyi kullanan bir grupla tartışmış olmanız muhtemelki tasvirlemeye gitmişsiniz. Bu terim kimsenin tekelinde değilki birilerinin mülkiyeti olsun, bu terim her müslümanın üzerinde en öncül taşıması gereken sıfattır bana göre. Temsili bir grubun adı veya ünvanı olmaktanda yücedir anlam bakımından.

Zehir kusma kritiğinize hangi cümlem girmişse benden açıklama talep etmelisiniz. Afaki bir tehditte hem hoş olmamakta, hemde gayet kolaycı bir geçiştirme olmaktadır.

Vaktiniz olduğunda tekrar teati dileğiyle...
Alıntı ile Cevapla