Konu Başlıkları: vehhabilerin bozuk yönleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Kasım 2011, 08:52   Mesaj No:27

mdm1

Avatar Otomotik
Durumu:mdm1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14647
Üyelik T.: 19 Kasım 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 56
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: vehhabilerin bozuk yönleri

Kıymetli "la diyebilmek" rumuzlu kardeşim;

Kıymetli kardeşim öncelikle ben hiçbir zaman ve yerde kendimi şucu, bucu veya şu cemaatten bu mezhepten diye nitelendirmedim. Fusilet 33. ayetini yıllar önce mealden okurken, müslümanlığı ne kadar özlü bir şekilde özetlediğini ve tanımladığını da bilmekteyim elhamdülillah.

Öncelikle ister özümsensin ister reddetme maksadıyla olsun, ALLAH subhanehunun esmasının tarafçılıktan, veya bir başka grubu tasvirleme ve aşağılama niteliğinde kullanmaktan tenzih ederim.
Birincisi; ALLAH subhanehunun esması ile nitelenen grup, asla bu esma ile kendilerini tarif etmemektedirler.
İkincisi; Bu gruba bu esmayı takıştıranlar, bu gruba muhalif ve düşman olan gruplardır.
Şimdiii, madem bu insanlar ALLAH subhanehunun bu esmasını kendilerine taraf, grup, mezhep veya yol seçmediklerine göre, onlara bu esmayı takıştıranlarda düşman ve karşıt olduklarına göre, bu nitelemeyi adeta bir aşağılama ve küçümseme olarak kullandıkları ortaya çıkmış olmaktadır.
İşte bende burda ister övünmek maksadıyla olsun , isterse haşa aşağılamak maksadıyla olsun, ALLAH subhanehunun herhangibir ismi şerifinin, bir gruba veya kişiye takınılmasına ve takıştırılmasına son derece karşıyım.
Araf (180)
En güzel isimler Allah'ındır. O'na o güzel isimleriyle dua edin ve O'nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır.

ALLAH subhanehunun esmasının gerçeğini saptırmanın bir yönüde, hoşa gitmeyecek bir grubu, herhangi bir esma ile aşağılamak için araç olarak kullanmaktan imtina etmemektir.

Öte yandan, bu gruba taarruz edenlerin kliklerine ve tipolojilerine baktığımızda, Muhammed b. Abdulvehhab a İngiliz ajanı iftirası atarken, kendi ülkelerinindeki birçok kişinin asgeri,siyasal v.b eğitimleri İngiltere,Fransa,Almanya gibi avrupa ülkelerinden aldıklarını, Osmanlının kardeş katline ferman düzenlemiş bir saltanat rejimi olduğunu, Osmanlı evrakında asırlar süren imparatorluk zamanına karşın hiç bir şeri ceza tatbiki kaydının olmadığını, bilakis saraya alınan şarap ödeme tutanaklarının çıktığı, saray hareminde ve yönetimde, devşirmeler, haremde ecnebi kadınlar, hatta bazı sultanların annelerinin bile ecnebi olması, Osmanlının son dönemine damga vuran ve başkalarını İngiliz uşağı olmakla suçlarken, Osmanlıyı İngilizlerden daha feci bir sisteme çeviren,ittihatçıların ve jöntürklerin, Kabe arabın olsun bize çankaya yeter çığlıkları, Osmanlının nasıl içerden yıkıldığını ve yıkanların nasıl araplardan kurtulmak istediklerini açıkça ortaya koymaktadır. İşte haşa Vehhabi diyerek ilk bu esmayı aşağılama unsuru olarak ortaya atanlarda bunlardır. Herşeyleri şövenizme hizmete endeksli türkiyedeki beşeri sisteme biatlı ırkçı tarikatlerin bu gruba saldırmaları, dini bir kaygıdan değil, bizatihi yaşadıkları sözde İslam beldesindeki uyutulan müslümanların uyanmaları sonucu, ırkçı ve beşeri batıl sistemlerinin yıkılma tehlikesidir, ballı statükolarının ellerinden kayma endişesidir. İslam bunlar için, ırkçı beşeri batıl sistemlerini dayama adına payanda olarak kullanılan araçtır.

Kıymetli kardeşim sonra demişsiniz ki;
__________________________________________________ _________________
Konu okadar dallanıp budaklanmış ki birtürlüde sonuca varılmayacak bi labirente dönüşmüş adeta, eğer kendimizi MÜSLÜMAN olarak tanımlıyorsak bunun savunuculuğunu yapmamaız ve bu yönde veriler sunmamız lazım.Her iki tarafta müslümanım demekle birlikte neden başkalarının eksiklerini savunur buda anlaşılmaz.
__________________________________________________ _________________

Benim savunum zaten müslümanlık adına kardeşim, sunduğum verilerde taraf adına değil doğru ve gerçek adınadır, hak adınadır.
Benim savunum, asırlardır hala kendi ülkelerindeki rejim İngilizlerden bile berbat iken, bu beşeri ve tağuti sisteme tık demeyipte , İslam hukukunun eksisiyle artısıyla uygulandığı ülkedeki müslümanlara, kafir demeleri ve onları hemde ALLAH subhanehunun esmasıyla aşağılamaya çalışmalarıdır. Şimdi bu gruplardan biz hangisini savunacağız, beşeri ve tağuti sistemi savunurken, ülkesi her türlü fahşanın rahatça işlendiği bir mekan iken, hatta hatta ülkesindeki gerçek anlamda ALLAH subhanehuya inananlar faili meçullerle, şehit edilip hapislere tıkılır ve zulum görürken, çok sevdiği ve savunduğu ülkesinde ALLAHa inanmak, İslami bir yaşam yaşamak bile yasaklanmışken, şuç addedilirken, bütün bunları savunarak diğer müslüman ülkedeki müslümanlara birde İngiliz ajanı diyenler, kendisi İngilizin üç eteklisi olmuş haberi yok derim ancak. Ben diyorum ki, ortada diğer müslümanları İngiliz uşağı olmakla suçlayan nasyonalist, ırkçı, şövenist sözde muhafazakar yazarlar, dindar tarikatler var. Ama kendi beşeri ve tağuti yaşadıkları sisteme en küçük itirazları olmadığı gibi bilakis, halkı bu batıl sistemi tanımaya desteğe davet ediyorlar. Bu sistemse ALLAH a inanmanın, O"na ibadet etmenin, İslami bir yaşam yaşamanın suç olarak görüldüğü ve kuruluşundan bu yana idamlarla cezalarla uygulamasıyla zulmunü ispatlamış bir sistemdir. Kısacası ona buna İngiliz ajanı diyen zibidiler önce aynaya baksın ,sağına soluna baksın, yaşadığı topluma baksın, İngiliz olmak illa anglosakson kanı taşımak değildir.

Ben bu izahatların üzerine "iki gruptan haksız olanla mücadele edin" ayetini delil getirmek isterdim ama, karşımızda biri hatasıyla sevabıyla en azından tevhidi savunan bir grup varken, karşısında, sürekli ırkçılığı, şövenizmi, nasyonalizmi, beşeri sistemini, tağuti yönetim ve müstekbir kişileri savunan İslamdan olmayan bir grup var. Biri İslamı savunurken, diğeri İslamı ırkçı, batıl sistemini savunma adına araç olarak kullanmakta.

Kıymetli kardeşim ben birilerinin İslamı nasıl meslek ve araç haline getirdiklerini, diğerlerininde nasıl İslamın özünü savunduklarını açıklamaya gayret ediyorum. Aradaki farkıda delilleriyle sıralamışım varsa eksiğim hatam yer vurgulayın rica ederim. Ben bir grubu değil, hakkı savunmakla mükellefim, yazımdaki tüm karşı duruşta bu hakkı savunmaktan başka bir şey değil. Dediğiniz gibi diğer grubun hataları varsa ki mutlak vardır, bu başka bir tartışma konusudur, lakin kendilerini hemde kamil hatasız iddia eden grubun , hiçte İslami olmayan arka panoromalarındaki ırkçı ve batıl ideolojik destek ve angajmanı kareliyorum bu yazılarımla...
Hakikat ve hak hiçbir tarafın olamayacak kadar ap-açık ortadadır...

Selam ve dualarla...
Alıntı ile Cevapla