Konu Başlıkları: Umudunu Kaybetmeyenlere!...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Kasım 2011, 21:47   Mesaj No:5

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4533
Beğendi:6131
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Umudunu Kaybetmeynelere!...

“Yıllarca depresyonla boğuşan ve yılda bir ayını psikiyatri servisinde yatarak geçiren bir tanıdığımın elindeki sigaraya baktım, gülümsedim ve aramızda şu konuşma geçti:

‘-Başın sık ağrımıyor mu? ‘ ‘-Evet, ama sigaradan değil!’ “-Kendini genellikle yorgun hissetmiyor musunuz?’ ‘-Evet, ama sigaradan değil!’ ‘-Sık sık hastalanmıyor musun?’ ‘-Evet, ama sigaradan değil!’ ‘-Bütçen zorlanmıyor mu?’ ‘-Evet, ama sigaradan değil!’

Güya aklımca, hayatında gözlemlediğim olumsuzlukları sıralayıp hepsini sigaraya yükleyecek ve bırakmasını önerecektim. Oysa, yüksek zekâsıyla durumu sezdi ve savunmasını baştan oluşturdu. Gözlerine baktım, birbirimizi anladık ve ikimiz de koridorda kuvvetli bir kahkaha kopardık.

‘Kardeşim, sen zararlı alışkanlığının etrafına aşılmaz kaleler örmüşsün. Sana önündeki ölümü bile gösterseler, eleştirmediğin davranışını değiştiremezsin. Değişmek istiyorsan gerekçeni SEN bulacaksın. Başkasının sözüyle kalıcı değişim olsaydı, taşıma suyla değirmen dönerdi.

Hayatında değiştirmek istediğin bir şey var mı? Kendini samimiyetle sorgula ve kalbini titreten kendi cevabını bul: Hayatında neyi ve neden değiştirmek istiyorsun? Yeterince canlı bir cevap bulduğun an, değişimi gizlice başlattığın andır.” M. Bozdağ
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla