Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Aralık 2011, 22:24   Mesaj No:15

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Tasavvuf Düşmanlığı Cehalettir!

Alıntı:
İqra Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun Abdulmelik kardeşim.
Güzel tespitlerde bulunmuşsunuz.
Doğruların tespitinde ölçümüz çok önemlidir.
Tekfirci olmaktan ziyade,yani şuna müşrik buna kafir demekten ziyade,
kafirin müşriğin tarifini yapmalıyız.Herkes kendi yerini kendisi bulsun.
Ama şöyle de bir gerçek varki,Müslümanın Müslümanlığı nasıl naasla sabitse,
Kafirin küfrüde naasla sabittir.
Küfrü alenen açık olanlarda müslüman muamelesi yapmamalıyız.
değerli kardeşim,
eğer suçlu-munafık-müşrik-bel'am-hurafeci arıyacaksak bulmakta hiçte zorlanacağımızı sanmıyorum.dediğiniz gibi insanları küşrik kafir yada mumin ilan etmekle bi şey kazanmayız,bu bizim işimiz de değildir zaten.sadece tasavuf kesimi islama zarar vermiş desek pek doğru teşhis değildir.
cemaatlere yüzeysel bakalım isterseniz ;

1-gülen cemaati turancılık,türkçülük sevdası üzere kurulmuş bir cemaattir.islamın red ettiği ırkçılıkla mensubu olab milyonca müslümanı bu şekilde zehirlemedi mi? inkar edilmesi halinde,dünyanın her tarafında müslümanlara yapılan zülümü görmezden gelip,ırak,filistin,afganistan,mısır,afrika ülkelerindeki zülmü,başa yerleştirilmiş arap masonlarının-piyonlarının zülmlerini dile getiren,mucadele eden,demeç veren bir şey gördünüzmü hocaefendiden(!).hatta ve hatta gazze olayında israil lehinde demeç verdiğini duymadınız mı ?onun işi gücü dünyanın her tarafında türkçe-türkçülük aşılamak değilmi?..her yıl türkçe olimpiyatlarını görmediniz mi? holdingleşmekten,makamları ele geçirmekten,her köşede mutlaka bakal açmaktan başka ne gördünüz ? islam adına ne kazandık ? islama faydası ne oldu şimdiye kadar ? papaz keşiş hahamlara sarılmaktan başka ?

2-tunahan cemaati,işleri güçleri,kuran içeriğinden bi haber,rüya keramet hurafe ile robot gibi yetiştirdiği,suya sabuna dokunmayan,hocasına bağlı zikri ile uğraşan kuran papağanlarını yetiştirmek değil midir ? başka olumlu bir tarafına rastladınız mı ? gülencilere benzer maddiyat toplamaktan başka ne gördünüz ?yada islama faydası ne ?

3-nur cemaati,bediüüzamanın yaşantısıyla mucadelesiyle alakası kalmış mı sizce ?kendi aralarında bile onlarca cemaat kurmadılarmı ? islam alemine yapılan zülüm haksızlıklarda seslerini ne zaman duydunuz? kendi üstadlarını yüceltmek daha yüceltmek daha daha yücetme sempozyumlardan başka ne duydunuz ? islam dini ne hayr gördü bu cemaatten ?risaleti nur türkçe osmanlıca kürtçe arapça karışık bir dil ile yazılmış malum.yeni nesil bu dilden anlamıyor malesef keşke anlasa.40 yıldır bu kitapları adeta ezberlettiler mensuplarına.kim ne anladı ? anladıysa icraat nerde ? tansu çillere oy vereceğiz diye demeç vermediler mi ? icraat bumuydu ? bediüüzaman sağ olsaydı bu demeci verirmiydi acaba ! yaşadığım küçücük ilçede sayıları 40 kişiyi geçmez ama bi kaç gurup olmuşlar? hayrola amaç Allah rızası mı ? maddi parsel sevdası mı ?

4-hizbullah cemaati, ki ergenekonla hizbuşeytan olduğu dünya alem öğrendi.bölgemizde binlerce insanı yargısız infaz yapmadılarmı,gömmedilermi,asit kuyularına atmadılar mı ? ne adına ? ilayı kelimetullahı yuceltmek için miş değil mi!

5-menzil cemaati,cübbeli cemaati,sultanahmed cemaati,nakşiler,halidiler,nurşiniler...... vs vs vs ....
özellikle menzil cemaati karı kız cariye harem kurma para toplama hurafe uyuşturma dışında icraatleri nedir merak ediyorum? bunca darbe oldu,inşaallah diyen müslüman bile darbe yedi ama bunların kılına dokunulmadı niye acaba ?

hangisini saysam ki...

kardeşlerim,
bizim işimiz bunları saymak değil işte,hakkı hakikatı dile getirmek,kim hangi kategoriye giriyorsa kendisi belirlesin. nass ile sabit olsa da biz tekfir etmiyelim ve işimiz olmamalıdır derim.

yukarıdaki 5 madde olarak teğet geçtiğim konuların içine girmek istemiyorum.yaşanan bazı rezaletleri de dile getirerek anlamsız bir zaman kaybına da girmek istemiyorum.ama şuna inanıyorum ki,Hz muhammed sav kalksa bunları ziyaret etse,hiç birisinin onun yüzüne bakacak yüz olacağını sanmıyorum.hiç birisinininde siz halis muvahit şirksiz hurafesiz bidatsız bir müminsiniz diyeceğini sanmıyorum.

biz görevimizi yapalım Allahın polisi değiliz.dilsiz şeytan da değiliz.hakkı dile getirmekten,kınanmaktan da korkmayız inşaallah.
saygılar...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla