|  16 Aralık 2011, 22:21 | Mesaj No:2 | 
  |  Durumu:    Medine No :  11916  Üyelik T.:
02 Mart 2010  Arkadaşları:2 Cinsiyet: Yaş:56 Mesaj :
487Konular:
102  Beğenildi:11 Beğendi:0
 Takdirleri:10 Takdir Et: 
	  Konu Bu  
				Üyemize Aittir! |   Cevap: Hüküm Allah'ındır 
    Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bulunan Taşlıçay Köyü  İlköğretim Okulu’nun 6 ve 7. sınıflarında okuyan başörtülü 3 öğrenci  yaklaşık 2 aydır okula alınmıyor.7/A Sınıfı Örencilerinden Hacer Sönmez’in Aralık 2010,  6/A öğrencilerinden Ümmü Gülsüm Demir ve Sümeyye Yıldırak’ın ise 14  Ocak 2011 tarihinden itibaren başörtülü oldukları gerekçesiyle okula  alınmazken, ailelerin tüm ısrarlarına rağmen okul idaresi tarafından  okula alınmama gerekçesinin yazıldığı herhangi bir tutanak da tutulmadı.
 Okul idaresi ile görüşen öğrenci velileri, kendi  iradeleri ile örtünen çocuklarının okula bu şekilde devam etmek  istediklerini belirterek, Behçet Alan ve Necmettin Uçar’ın şahitliğinde  öğrencilerin okula alınmadığına dair tutanak tutulmasını istediklerini  belirtti.
 Okul idaresi kendilerine sözlü cevaplar vererek ikna  etmeye çalıştığını ifade eden veliler, idaresinin kendilerini ilçe milli  eğitim müdürlüğüne yönlendirdiğini söyledi. Bunun üzerine muhabirimize  haber veren veliler, öğrencilerin maruz kaldığı hukuksuz uygulamanın  kamuoyuna açıklanmasını istedi.
 Olayı araştırmak için okul idaresinden bilgi almak  isteyen muhabirimize bilgi vermekten kaçınan okul idaresi, kendilerine  ilçe milli eğitim müdürlüğünden yazılı bir bilgi verilmeden hiçbir  şekilde basına açıklama yapamayacaklarını belirtti.
 Daha sonra konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim  Müdürü Ali Tatlı ile görüşen veliler, yaşadıkları süreci, okul  idaresinin öğrencileri okula almadığı halde tutanak tutmamasını ve  kendilerini buraya yönlendirdiğini ifade etti.
 Okul idaresi dilekçeyi de kabul etmedi
 Velileri dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı  ise okul idaresine mağduriyetlerini belirten bir dilekçe ile  başvurmalarını söyleyerek, okul idaresinin dilekçeyi kendisine havale  edeceğini, kendisinin ise gereğini yapacağını söyledi.
 İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın kendilerine  söylediği şekilde mağduriyetlerini özetledikleri dilekçeyi okul  idaresine götürdü. Ancak okul idaresi bu sefer de dilekçeyi kabul  etmeyerek, dilekçenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesini istedi.
 (Haber: Ersin Oral – İLKHA)

| 
  |  |   |