|  16 Aralık 2011, 22:23 | Mesaj No:3 | 
  |  Durumu:    Medine No :  11916  Üyelik T.:
02 Mart 2010  Arkadaşları:2 Cinsiyet: Yaş:56 Mesaj :
487Konular:
102  Beğenildi:11 Beğendi:0
 Takdirleri:10 Takdir Et: 
	  Konu Bu  
				Üyemize Aittir! |   Cevap: Hüküm Allah'ındır 
  02/10/2011    Osmaniye’de  daha önce de okula başörtüleriyle gitmek isteyen öğrenciler çeşitli  engellerle karşılaşmışlardı. Okulların açıldığı ilk günlerde Yavuz Selim  ve Yalım Erez ilköğretim okullarında öğrenciler başörtüsüyle okula  alınmamış, veli ve öğrencilerin uğraşları sonucu okul yönetimleri  yaklaşık iki haftadan beri öğrencilere müdahale etmiyordu. Ancak  29.09.11 tarihinde Yavuz Selim İlköğretim okulunda okuyan Hümeyra Katar,  İrem Katar ve Sedanur Uçar adlı öğrenciler her zamanki gibi okula  başörtüsüyle geldiklerinde okul kapısında bekleyen polisler tarafından  okula girişleri engellendi. Yine Yalım Erez İlköğretim okulunda okuyan  Ayşe Özdil okul yönetimi tarafından okula alınmayarak eğitim hakkı  engellendi. Konuyla ilgili görüştüğümüz öğrenci velileri olaya tepki  göstererek ‘Öğrencilerimizin eğitim hakkı hukuksuz bir şekilde  engelleniyor ve bize milli eğitim bakanlığının okullara göndermiş olduğu  genelge gerekçe olarak gösteriliyor.’ ifadelerini kullandılar.Öğrenci  velileri yapılan bu hukuksuzluk karşısında sessiz kalmayacaklarını ve  gereken yerlere suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. Öğrenci  velisi Sedat Uçar ‘Anayasada ilköğretim öğrencisinin hiçbir şekilde  okuldan çıkarılamayacağına dair madde var. Çocuklarımızın eğitim hakkını  engelleyenler suç işliyor. Milli eğitim bakanlığı okula gönderdiği  genelgeyi neye göre yayınlamış anlamış değiliz.’diyerek tepkilerini dile  getirdiler.
 (Kaynak: Haksöz Haber)

| 
  |  |   |