Konu Başlıkları: Hüküm Allah'ındır
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2011, 22:33   Mesaj No:9

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hüküm Allah'ındır

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesinde 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrenciler, bu yıl da okul yönetimleri tarafından okula alınmadılar.








Hilvan'da Başörtüsü Zulmü Devam Ediyor
Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesinde 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrenciler, bu yıl da okul yönetimleri tarafından okula alınmadılar.
ŞANLIURFA - Hilvan'da başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrencilere geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okul idarecileri tarafından engel çıkarıldı. Velileri ile birlikte okula gelen öğrenciler, okul yönetimleri tarafından baskıya maruz bırakılıp mağdur edildi.


Cumhuriyet İlköğretim Okulunda okumakta olan 6.sınıf öğrencisi Susa Beyazçiçek ve 7.sınıf öğrencisi Büşra Karataş'ın okul yönetimi tarafından sınıflarına alınmadıkları öne sürüldü.


Öğrenci velileri, Esat Beyazçiçek ve Ömer Karataş; sabah okula giden çocuklarının sınıf öğretmenleri tarafından sınıfa alınmamaları nedeniyle okula geldiklerini söyledi. Veliler, Okul müdürü Ersin Yay'la yaptıkları görüşme neticesinde çocuklarının sınıfa alındığını ancak iki ders gördükten sonra kendilerine gelen telefonla kızlarının sınıftan çıkarıldığını öğrendiklerini ifade etti.


Kendisiyle görüşmek istediğimiz okul müdürü Ersin Yay ise, okulun giriş kapısını kapattırdı ve sorularımızı cevapsız bıraktı.


Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulunda da, başörtülü kız öğrencileri sınıflarına alınmadı. 5. sınıfta okumakta olan Ayşegül Altun ve 6. sınıfta okumakta olan Gülsüm Atmaca adlı kız öğrencilerin yaşadığı mağduriyet üzerine okula gelen velilerinin ısrarlarına rağmen öğrenciler sınıfa alınmayıp, psikolojik baskıya maruz bırakıldılar.


Öğrenci velileri Mevlüt Atmaca ve Halef Altun sabah çocuklarının okula geldiklerini ancak okul yönetimi tarafından sınıflarından çıkartıldığını söylediler. Okul müdürü M. Şakir Seçme ile yaptıkları görüşmede okul müdürünün öğrencileri başörtülü okula alamayacağını söylediğini belirttiler. Atmaca, "Kendisine sekiz yıllık zorunlu eğitim ve öğretim hakkını kimsenin engelleyemeyeceğini söylememize rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından arandığını, başörtülü kızların okula alınmayacağına dair emir aldığını, bu nedenle kızları okula alamayacağını söyledi" dedi.


Okul müdürü muhabirlerimizin görüşme talebine ise olumsuz cevap verip hakaretlerde bulundu.


Öte yandan edindiğimiz bilgiye göre Hilvan'da yeni açılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda 5 kız öğrenci, Mustafa Kemal ilköğretim Okulunda 9 kız öğrenci, Hilvan ilköğretim okulunda ise 4 kız öğrenci başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmadılar.

(M. Can Yardımcı - İLKHA)
__________________
Alıntı ile Cevapla