Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Aralık 2011, 21:39   Mesaj No:7

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Nisa Suresini Sorularla Tanıyalım

NİSA SURESİNİ SORULARLA TANIYALIM

3 – Allah katında makbul olan tevbe hangisidir?

A – Sabah erkenden yapılan tevbe
B - Ölmeden önce yapılan tevbe
C – Akşam yatarken yapılan tevbe
D – Cahillikle günah işleyip çok geçmeden yapılan tevbe

Doğrusu, Allah'ın tevbeleri kabul etmesi, ancak bilmeyerek kötülük işleyen ve sonra, zaman geçirmeden tevbe edenlere mahsustur. Allah onlara rahmetiyle tekrar yönelecektir, zira Allah her şeyi bilendir, hikmet sahibidir.
(Nisa-17)

Ölüm çatınca yapılan tevbenin durumu ne olur?

A – Makbul değildir
B – Makbuldür
C – Allah’ın affetmesi umulur
D – Başkalarının kendisine şefaat etmesini bekler

Tevbe; ne, kötülükleri yapıp edip de onlardan birine ölüm çatınca: "Ben şimdi gerçekten tevbe ettim" diyenler, ne de kafir olarak ölenler için değil. Böyleleri için acı bir azab hazırlamışızdır.
(Nisa-18)

5 – Hanımına verdiği bir şeyi erkek geri alabilir mi?

A – Alabilir
B – Alamaz

Ama eğer bir kadını bırakıp yerine başka birini almak isterseniz, birincisine verdiğiniz hiçbir şeyi -ne kadar çok da olsa- geri almayın. Ona iftira ederek ve bu yüzden açık bir günah işleyerek verdiğinizi geri almak hiç olur mu?
(Nisa-20)

6 – Aşağıdakilerden hangisi erkeğe nikâhı haram olan kadınlardan değildir?

A – Üvey anne
B – Süt anne
C – Süt kardeş
D – Hala kızı

Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız ve teyzeleriniz; kız ve erkek kardeşlerinizin kızları; ve süt anneleriniz ile süt kardeşleriniz; eşlerinizin anneleri; ve kendileriyle gerdeğe girmiş olduğunuz eşlerinizden doğmuş olan üvey kızlarınız -ki onlar sizin evlatlıklarınızdır- size haram kılınmıştır; fakat gerdeğe girmemişseniz (kızlarıyla evlenmenizde) bir günah yoktur; ve kendi sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri de (size haramdır); aynı anda ve birlikte iki kız kardeşi (eş olarak) almanız da (yasaklanmıştır); ama geçmişte olanlar geçmiştir. Çünkü Allah, çok bağışlayıcıdır, rahmet kaynağıdır.
(Nisa-23)


Tüm cevapları verebilirim yalnız amacım birilerinin Bu sureyi gözden geçirip anlayarak cevaplaması kardeşlerimden ricam sizde katılım sağlayın...

Huzurda Olmak kardeşim Allah'ın izni ile sizde öğrenirsiniz asıl hata sahibi bizim gibi duyarsız bir nesil haline gelmiş mangalda kül bırakmayan acizlere aittir bizler ilahi kelamı okuyup durduğumuz halde görevimizi tam yerine getirmiyoruz bunun hesabını Allah elbet bizden soracaktır... Müslüman hayatım rahat geçsin keyfim yerinde olsun borcum olmasın derdim olmasın vb dünyevi hayatın peşine düştükleri için asıl vazifelerini (Tebliği) yapamaz hale gelmişler....
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla