Konu Başlıkları: Mürşid Mürid Ve Edepler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2011, 04:28   Mesaj No:13

@RASİHA@

Medineweb Acemi Üyesi
@RASİHA@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:@RASİHA@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13108
Üyelik T.: 29 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:47
Mesaj: 26
Konular: 5
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mürşid Mürid Ve Edepler

Alıntı:
aslıı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ya gerçekden o maddelere uyan varmı merak ediyorum bu maddeler hangi şeyhin hangi tarikatın ürünü maddeleri yok şeyhini istemeyenlerle oturulmamalı filan yahu allah aşkına yapmayın yapmayın gerçekden bunlar saçmalık gerçek bi tasavvuf yolundaki tarikat allah dostu şeyh bunların hiç birini istemez ya senelerdir kendimi bildim bileli annem ben abim bu yoldayız ilim almak adına bi kapımız bi veli kula tabi olmuşlugum var ama hiç duymadım ne mürşidimden ne de müridlerden duymadım o bi önceki mesajda yazılan maddeleri bilmiyorumm yaa bilmiyorum o kadar üzülüyorum ki bu mürşid mürid olayını yanlış anlayıp haşa ilahlaştırma derecesine getiren insanları görünce rabbim affetsin ya gerçekden üzücüuzgnuzgnözellikle 37 38 39 41 43 54 56 maddeleri hiç görülmedik duyulmadık şeyler tarikat böyle bi yer degil ben ilk defa burda gördüm bu şeyleri ve çok üzüldüm bu duruma gerçekden o maddelere uyan şeyhini o şekilde ilahlaştırma derecesinde tutan ve körü körüne baglanan insanlar varsa bilmiyorumm rabbim dogru yolu buldursun inşallah hele 26. madde şeyhinin yanında nafile namaz kılmamalı tesbih çekmemeli bunu isteyen bi allah dostu olamaz eger ki sizden bulundugunuz yerler cemaatler bunu istiyosa allah rızası için oraları terk edin namaz demek rabbinle olmak demek bunu hangi allah dostu kızar yanında böyle şeyler yapmayı engeller ya rabbi ne hale gelmişiz affeyle bizleri ve şükür ediyorum ki benden bunları isteyen bi kapıda degilim hakiki bi allah dostu bi velinin yolundan gidiyorum rabbim ayırmasın allahım sana sıgındım...
Aslıı bacım tarikat tarikat diyorsunuz tarikatın olmazsa olmazlarını kabul etmiyorsunuz. Daha evvelde söyledim tasavvuf dininin mürşitleri! bu dinin temel prensiplerini bu şekilde kayt etmişler. Ancak bu temel prensipleri kabul ettiğiniz takdirde mürit olabiliyorsunuz..

Yukarıdaki maddelerin tamamına bakın bakalım ashab Allah’ın Rasulu için uygulamışmı. Bazı insanlara saygı duymak hürmet etmek ayrı birşeydir onları RAB edinmek ayrı birşeydir. Bunu lütfen karıştırmayalım.

Örneğin: Ben imam Ahmed bin Hanbelin ilmine islamı anlama ve yorumlama şekline çok hürmet ediyorum fakat bu imam Ahmed bin Hanbelin her dediği kuran dır anlamına gelmez.

Müslüman şahsiyet hiçbir kulun elinde ölü gibi olmaz velevki bu kişi emirul mümin olsa bile. İnsanlara itaat ancak ve ancak kuran ve sünnete tabi olunduğu takdirde vardır.

Ben bir bayan olarak bana mahrem olan sözde mürşidi nasıl rabıta yaparım bunun izahı varmı Allah aşkına. Bu çok sapkın bir düşüncedir. Hem bu durumda eşimi aldatmış olmazmıyım. Peki eşimde bir başka bayanı hayal ederek onu düşünürse bu doğru olurmu.

İnsanda biraz kıskançlık duygusu olur yani değilmi?

Bak bacım sen iyi bir insana benziyorsun sana bir müslüman olarak tavsiyem şu. Aç Allahın kitabını kendi anladığın dilde birinci ayetinden başlayarak oku ve hayatına aktar işte dosdoğru yol budur. O zaman insanların Allahın adını kullanarak nasıl insanları şeytanın tuzaklarına çektiklerini daha iyi görürsün.

Hz. Ömer emirül mimin iken (devlet başkanı) kürsüde bir fetva verir orada bulunan bir müslüman bayan yerinden fırlayarak hz.Ömere sen bu konuda yanlış fetva verdin ya emirül mümin hz. Ömer bakarki mümine bayan haklı şu cümleyi kullanır "vallahi mümine kadın ömerden daha fakih çıkmıştır. Peki sorum şu bugun mahmut usta osmanoğlunun huzurunda siz bunu yapabilirmisiniz bunun cevabını verdiğinizde konuda anlaşılmış olur inşallah.

Allaha emanet olunuz
Alıntı ile Cevapla