Konu Başlıkları: Mürşid Mürid Ve Edepler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2011, 04:43   Mesaj No:14

aslıı

Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mürşid Mürid Ve Edepler

Alıntı:
@RASİHA@ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Aslıı bacım tarikat tarikat diyorsunuz tarikatın olmazsa olmazlarını kabul etmiyorsunuz. Daha evvelde söyledim tasavvuf dininin mürşitleri! bu dinin temel prensiplerini bu şekilde kayt etmişler. Ancak bu temel prensipleri kabul ettiğiniz takdirde mürit olabiliyorsunuz..

Yukarıdaki maddelerin tamamına bakın bakalım ashab Allah’ın Rasulu için uygulamışmı. Bazı insanlara saygı duymak hürmet etmek ayrı birşeydir onları RAB edinmek ayrı birşeydir. Bunu lütfen karıştırmayalım.

Örneğin: Ben imam Ahmed bin Hanbelin ilmine islamı anlama ve yorumlama şekline çok hürmet ediyorum fakat bu imam Ahmed bin Hanbelin her dediği kuran dır anlamına gelmez.

Müslüman şahsiyet hiçbir kulun elinde ölü gibi olmaz velevki bu kişi emirul mümin olsa bile. İnsanlara itaat ancak ve ancak kuran ve sünnete tabi olunduğu takdirde vardır.

Ben bir bayan olarak bana mahrem olan sözde mürşidi nasıl rabıta yaparım bunun izahı varmı Allah aşkına. Bu çok sapkın bir düşüncedir. Hem bu durumda eşimi aldatmış olmazmıyım. Peki eşimde bir başka bayanı hayal ederek onu düşünürse bu doğru olurmu.

İnsanda biraz kıskançlık duygusu olur yani değilmi?

Bak bacım sen iyi bir insana benziyorsun sana bir müslüman olarak tavsiyem şu. Aç Allahın kitabını kendi anladığın dilde birinci ayetinden başlayarak oku ve hayatına aktar işte dosdoğru yol budur. O zaman insanların Allahın adını kullanarak nasıl insanları şeytanın tuzaklarına çektiklerini daha iyi görürsün.

Hz. Ömer emirül mimin iken (devlet başkanı) kürsüde bir fetva verir orada bulunan bir müslüman bayan yerinden fırlayarak hz.Ömere sen bu konuda yanlış fetva verdin ya emirül mümin hz. Ömer bakarki mümine bayan haklı şu cümleyi kullanır "vallahi mümine kadın ömerden daha fakih çıkmıştır. Peki sorum şu bugun mahmut usta osmanoğlunun huzurunda siz bunu yapabilirmisiniz bunun cevabını verdiğinizde konuda anlaşılmış olur inşallah.

Allaha emanet olunuz
uzgnuzgn
dersten başım şişti bacım daha bişey demiyom ben tarikat tarikatta demiyom sadece tüm tarikatları ve içindeki cemaati kötü gürüp laf etmeyi uygun bulmuyom ki allah şahit ve melekleri şahit olsun ki kardeşim eger mahmut efendi ki ben onu çok seviyorum kurana aykırı hadise aykırı bi tek cümle kullansın yeminle baş düşmanı olurum beni gerçekten anlamıyosunuz bakın ki ben onları o cemaati çok çok sevmeme ragmen bazı konularda tartıştıgımda oldu en basit kuran kursunda hoca olmamı istemedi hocamız islama dogru bulmadı bende kendi araştırmam sonucu kuran kursu hocası oldugumda erkeklerle pek baglantım onlarla aynı ortamda olma gibi bi durum söz konusu olmuyacagı için dinlemedim onları okuyorum hangisi dogru allah bilir sonra yine aynı cemaat bak farklı degil aynı yerde yine bi hoca oda kuran hocası olmamızı uygun gördü yani demek istedigim bi ilim veren ilimli bi insan var herkes ordan diledigince vaydalanır islama uygun olanı alır ben böyle yapmaya gayret gösterdim ve mahmut efendiden kurana aykırı hiç bişey duymadım ama böyle bi durumda sizin dediginiz gibi ya bu kesin dogru söylüyo uyalım demem allah şahit bilmedigim bi konu ise susarım ama bildigim kuran dan hadisden olan bişeyleri yanış konuşursa dedigim gibi sevgide kalmaz hürmette ki ona olan sevgim tamamiyle ilminden ve onun hizmette ki çabasındandır kardeşim sende aeo
Alıntı ile Cevapla