Konu Başlıkları: Mürşid Mürid Ve Edepler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2011, 05:04   Mesaj No:17

aslıı

Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mürşid Mürid Ve Edepler

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
1-liste halinde verilen ve malesef bazı tasavuf kaynaklarında yayınlanan,uygulanan bu tür saçmalıklar dizisini elimizin tersiyle kabul etmeyız,red ederiz.zaten liste baştan aşağıya (arada doğruları olsa da) gülünç komik ve akıl denilen nimetin sağlığını iflas ettiren hususlar.o listede alimlere saygı dışında bir doğru tarafına rastlanmamaktadır.tamamen tarikat şeyhinin,(başlıkta mürşid denilmiş bu doğru olamaz)küfür,şirk dolu hevasına hevesine şehvetine çıkarına uygun bir koyun sürüsünü elde etmek!

2-kuran ve sünnete aykırı zıt olan bu liste,islam ilimlerine vakıf,alim,muttaki bir kalemin eseri olamaz. olsa olsa meczup,avam birisinin,Allahın dini kullanılarak saf cahil insanları ikna etmek için süslü püslü cümlelerle koyunlaştırmak saltanatlarına devam etmek.

3-bu cehalet deli saçması,küfür ve şirk kokan listeyı,tüm cemaatlere mal etmek insafsızlıktır,kul hakkıdır ve doğru bir tesbit olamaz.üç beş tasavuf palyaçosunu göstererek aaaa tasavuf işte budur demek vicdansızlıktır.bu konuda aslıı kardeşimize hak vermek hakkı savunmaktır.müminler birbirlerine hakkı tavsiye ederler.(asr suresi)

4-bu tür listeyı piyasaya sürerek,bakın işte tasavuf budur,cemaatler budur onlardan uzak durun,sakın yaklaşmayın,şirke girersiniz,küfre girersiniz gibi tehditlerle,korkutmalarla TEMİZ SAF CEMAATLERİ,ONLARA GİDEN,ONLARIN TEBLİĞLERİ SAYESİNDE HİDAYET BULAN,AHLAK-İFFET VE İBADETLERİNE DÜZEN VEREN,SOHBETLERİ İLE ONLARDAN BAŞKA ÇARESİ OLMAYAN NİCE MÜSLÜMANLARI SOKAĞA,İLİMSİZLİĞE,İBADETSİZLİĞE TEŞVİK BÜYÜK VEBALDIR.

5-islamda alimlere saygı esastır.toplumu alimlerden soğutmak vebaldır.evet siz bir kaç meczubu eleştiriyorsunuz ama toptancı yaklaşıyorsunuz.önünüze gelen alimi kırıp geçiyorsunuz.öyle ki,sanal alemde nerdeyse kulp takmadığımız alim kalmadı.gazaliden tutun imam humeyniye kadar,ibn teymiyeden tutun ibn vahhaba kadar,buhariden tutun ebu hureyreye kadar,muaviyeden tutun hz osmana kadar,bediüzzamandan tutun ibn arabiye kadar......hepsine bir kulp ve çöpe! Allah aşkına feeyne tezhebun!!! islam tarihinde evet bu alim eksiksiz kusursuzdur dediğiniz bir alim kaldımı ? alimlerimizi nerdeyse keşiş papaz hahamlardan bile aşağılara layık görüyorsunuz.bakın kardeşlerim Allah bunun hesabını soracaktır!
imam humeyni şiidir İPTAL.
ibn teymiye vahhabidir İPTAL.
hz osman muaviyeyı kolladı İPTAL.
ebu hureyrenin şu hadisi gözüm tutmadı İPTAL.
bediüzzamanın şu satırı şirk İPTAL.
geylani şunu dedi İPTAL.
arabi enel hak dedi İPTAL.
ibrahim hakkı marifetname dedi İPTAL.
...........
....................
İPTAL İPTAL İPTAL....
ne kaldı elinize!
ha gayret Resulullaha(sav) sıra gelmek üzere!!! ((

bu kadar alimi eleştirirsiniz,azcık kendimize bakalım ne dersiniz ?
senden kardeşim çok çok razı olsun ben cahil bi insanım pek ilmimde yok anlatamdım ama sen çok güzel anlattın durumu ilminle maşallah ben cahil halimle şuna inanıyorum ki bi tarikat tasavvuf yolu kusursuz olsa bile olmuş olsaydı bile orada ki bizim gibi insanlar yanlış hata yapabilir ama şimdi ben bi hata yaptım diye aaa baaakk bu aslı şu cemaattendi mahmut efendinin talebesi bide demek yerine ya şu aslı nası bi hata yaptı demek bunu cemaate allah dostlarına maal etmemek ha keşke efendi babamın tüm sözlerini (yanlış söyledigini duymadıgım için bunu söylüyorum)uygulayabilsem ama yok uygulayamıyorum ama ondan kurana aykırı bişey görsem tabikide bırakırım o yolu aeo
Alıntı ile Cevapla