Konu Başlıkları: Mürşid Mürid Ve Edepler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2011, 15:55   Mesaj No:32

aslıı

Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mürşid Mürid Ve Edepler

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Rabıta yoluyla feyiz nasıl alınır kısmını açın 125-127 arasındaki sayfaları :

''Mürşit ancak bir aynadır. Aradığımız o değil ,onun gösterdiği,bütün kainatı yaratan Allah teala hazretleridir.Mürşitin kalp aynası vasıtasıyla Mevla görülüyor gibi olur...(İrşadün Müridin)

Kudret ve izzet sahibi Rabbin, insanların her türlü tasavvurunun üstünde (bir yüceliğe sahip)tir.
(Saffat-180)

Ayeti kerimede İnsanların her türlü tasavvurundan münezzeh olan Allah nasıl oluyordu Mürşitin kalp aynası ile görülebiliyor...Allah'ı görmek mümkünmü?

Acelemiz yok kardeşim sırası ile bu konuyu devam ettireceğiz inşallah....
allah razı olsun sana kitağtan kendi düşüncemide altına yazarak cevap veriyorum ilk olarak allahı görmek degil bu dedigin konuyu iyi benimseyelim senin anlattıgın kısım ayna rabıtası şimdi gelelim sizin sözünüze devamı şöyledir - gönülden gönüle yol oldugu gibi aynadan aynayada yol vardır eger o yol olmasa güneşten güneşe yol akseder mi? bir aynada ki güneşin ikinci bi aynaya aksetmesi için ikinci aynanın yüzünün birinci aynaya dönük olması lazım eger ikinci aynanın yüzü birinci aynaya dönük olmassa o zaman güneş ona aksetmez çünkü aynanın arkasının güneşi göstermeye kabiliyeti yoktur. bir kalp ne bakımdan ayna gibidir ?halin aksetmesi bakımından kalp aynasıın yüzü masiva çalısından tozundan pak olursa nereye yönelirse onun hükmüne girer kalp bütün dertlerden kasvetten kurtulup mevlanın bir dostuna çevrilirse o dotta ne varsa alır yani bizle zikire oturdugumuzda bile aklımıza türlü gaflet dert tasa gelebiliyo demi ? ayana rabıtası ile allahın dostu veli kulları ayna misali düşünerek o müşşidde allahı görmek degil o mürşidden feyiz alma anlamındadır rabıta ettiginiz müddetçe mürşidin kalbindeki nur sizin kalbinize akseder bakın buraya dikkat edin mürşidin kalbindeki nur sizin kalbinize akseder ve bu nur toplana toplana müridin kalbi nur yıgını olur ve mürid şeyhini bu zat benim allahımın dostudur diye düşünerek feyiz alır. yani sizin dediginiz gibi ayna yerine koymak haşa allahı onda görmek degil allahın dostundan feyiz almaktır varmı sıkıntı ??
Alıntı ile Cevapla