Konu Başlıkları: Mürşid Mürid Ve Edepler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2011, 18:21   Mesaj No:40

aslıı

Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mürşid Mürid Ve Edepler

Alıntı:
kamer34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Aslı bacım sizin nezdinizde cevap vereceğim. Umarım muhsin hocanın söylediklerinede cevap niteliğinde olmuş olur. Burada benim eleştirim yada benim şirk ve küfür olarak tanımladığım tasavvufi terimlerin kişisel hataların olmuş olmasından değildir.

Diyorsunuzki her cemaatin yada her gurubun içerisinde bilgisiz cahil insanlar vardır bunların hatalarını tasavvufun tamamına yada şeyhlerin tamamına mal etmeyelim.

Bende diyorumki tasavvuf dinin temel felsefesi şirk ve küfür üzere kuruludur. Örneğin hıristıyanlığı ele alalım. Hıristyanlığın temel felsefesinde allahı üçleme vardır. Sonra bu din mensupları kendi içlerinde bölük pörçük düşüncelere sahiptirler.

Temelde islam dini ile çelişen bir anlayışın teferuatta islamın bazı hükümlerini uygulamış olması o dinin islam olduğu anlamına gelmez.

Aslı hanım şuna emin olun kuranı baştan sona defalarca okumuş ve her bir ayetin üzerinde ders yapmış, bir çeyrek asıra yakın kitap okumuş bir müslüman olarak söylediğim şeylerin anlamını bilerek şuurlu bir şekilde diyorumki tasavvufun temeli panteizmdir. İslamla uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur.

Tasavvuf teranesinin içerikliğine baktığınızda göreceksinizki hepsi uydurma hadisler uydurma çirukler (masallar) uydurma düşünceler üzerine bina edilmiştir. Eğer cahil insanlar olasaydık yada bu dinden habersiz cahil bir bedevi olsaydık sizin mağara menkibenize inanırdık.

Bizim meselemiz bu cemaatlerin içerisinde arasıra türeyen müslüm gündüzler yada fadime şahinler yada cübbeli ahmetler değil, bizim meselemiz bu dini ilk ortaya çıkaran ve temelini insanları aldatmaya yönelik şirk küfür üzere bina eden adına islam diyen genel bozuk düşüncelerledir. Bizim cihadımız bunlaradır.

Temelinde bozuk olan yahudilik yada hıristiyanlık yada tasavvuf ehli insanlarla vahdaniyet sağlamamız asla mümkün olamamaktadır. Mealen kuranda geçtiği gibi “eğer siz onlara uyarsanız and olsun sizde onlardan olursunuz.""

Biz müslümanları yahudiliği veya hıristiyanlığı veya tasavvufu kökünden red etmez isek bizim müslüman olmamız söz konusu olamaz. Şimdi biz kalkıp yahudilikte hak dindir yada hıristiyanlıkta hak dindir, bu din mensuplarıda cennete gidecek dersek o zaman bizim akidemiz nerde kaldı? İşte tasavvufta aynen böyeldir, red edilmeden “illallah” gerçekleşmez.

Saygılarımla

Allah’a emanet olun
tamam bacım siz tasavvufi kabul etmeyin reddedin bana emril bil maruf yaptınız anlattınız bense sizin söylediklerinize katılmadım katılmıyorum siz de bana katılmadınız katılmıyonuzda da konuşmanın bi anlamı yok kendimce çünkü elinizle degiştiremediginizi dilinizle dilinizlede degiştiremiyosanız kalbinizle buguz edin ben dua ediyorum hangimiz yanlışsak rabbim bizleri hak yola cevirsin ama bilindigi üzerede yahudi hristiyan cennete gidecek konusuna büyük reddiye yapan hocalarımız mevcut selametle kalın daha cevap yazmıycagım kardeşim aeo
Alıntı ile Cevapla