Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Aralık 2011, 12:38   Mesaj No:20

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Imam rabbani ve mekrtubat'ta ki şirk sözler..

Bismillahirrahmanirrahim

Bu aciz ve edna kul usta olsaydı burada işi olmazdı sevgili kardeşim, belki bu etki Tasavvufun o güzel nurlu Ummanlarından bir damlada olsa dilimize değişindendir.

Evvela Panteizm gibi kendisine çıkış bulamayan ve bir zamanlar Hristiyan kesmin düştüğü hataya düşerek anlayamadıkları olayı kendilerine göre yorumlayan ve bunu Şirke çeviren Felsefi görüşe İslamı dayandırmanız bizi üzmüştür.

Panteizmin ne olduğunu fazla açıklamayacağım zaten aradaki dağlar kadar fark ortadadır.Allahın c.c. tekliğini ve Mevcut olan her şeyin Onun eseri olmasını ve O nun gerçek var olan diğer her şeyin geçici ve O nun elinde olduğunu haykırmak ayrıdır.Allahı c.c. yarattığı her şeyin bir parçası görmek apayrı bir şeydir.Allahı c.c. yarattıkları ile bir görmek işte bunun adına Panteizm derler. Bu kadar açıklama zaten aradaki farkı göstermektedir.

Vahid ve Vücut kavramları İslam literatüründe Allahın Zati sıfatları içerisinde daha evvel size bildirdiğim şekildedir kardeşim , sizin bildirdiğiniz şekil Allah c.c. diğer güzel ve Nadide sıfatlarıdır.Bu konuyuda acizane Mevlam bize zaten öğretmiştir.Hem konumuz Vahdet-i Vücut olduğundan bu iki sıfatı ele aldık , İhlas Suresinde Vahid geçmez derseniz zaten orada Allah c.c. Ehad olark kullanmıştır ama kökeni Vahid dir.

Hem olaya uluhiyet, rububiyet ve ububiyet noktasında baksak maksat bu dizaynı görerek Allahı c.c. tek bilmektir. Öyle ise Allahın c.c. tekliğine İlmel Yakin ve daha sonra da Allahın c.c. kulun bu çabası sonrasında Aynel Yakin kendisini tanıtması ve kul bu Aynel Yakin halde Onun büyüklüğü karşısında kendi dahil başka bir şey görebilirmi? Yada bu Aşk ve Muhabbetten dolayı heryerde Onu görmesi ne kadar ters olabilir.?

Bugün sıradan bir insana bile aşık olan bir kişi bu aşk yüzünden gözü sadece Aşıkını görüpte baktığı heryerde onu gördüğünü dile getirmiş ise bence Allahı c.c. bu derece Aşk ile muhatap alan bir kişininde sarfettiği sözler Aşıka yakışır sözler değilmidir?

İbn-i Arabi ks nin bu konudaki hayatı herkesçe blinmektedir.Sarf ettiği söz o zaman ki kişilere ne kadarda şirk olarak gelseki bu sözü neden sarf ettiği Sin Şin e girince ortaya çıkmıştır.

Ne kadar acıdırki Allahın c.c. nerde olduğunu bilemeyen bir insana verilen bu cevap daha Allahı c.c. tanıyamayan gine o insan tarafından kendi küçük aklınca bu şekilde bir muameleye uğramıştır.İnsanların yaşantıları ve hal ve hareketleri zaten kendilerinin neye inandığını göstermektedir.

Şimdi sormak lazım “O nefislerini İlah edenleri gördünmü” Ayeti sırrınca bugün nefsini İlah edinen kişileri ne yapacağız ? Bugün Rızgını patronundan , Şifayı Doktordan bekleyen Patronu izin vermedi diye namazını terk eden, namazdan feragat eden , hastalandığı zaman beni falanca Doktor iyi etti o olmasaydı ölecektim diyen ve Maddeye sıkı sıkı sarılmış işi gücü para pul olan ve kurtuluşu şans oyunlarında arayan ve zamanın Lat, Uzza ve Menatlarını oluşturan kişiler kalkıp Allah c.c. nerdedir? diye sualde bulunsa ve bizde bu hallerine istinaden bunların vesile gerçek verenin Allah c.c. olduğunu bilerek desekki….!Sizin taptıklarınız bizim ayaklarımızın altındadır. abesmi olur? Ki hoş böyle bir cevap sizin bu şekilde naklettiğiniz bir soruyada verilmez zaten olay o şekilde de olmamıştır.

Anlatmaya çalıştığım gibi Tasavvuf karşıtı akımlar ve bunun esareti altına girmiş kişiler her ne kadar savunma mekanizmalarını çelıştırmak isteselerde bunu başaramışlardır. Zamanlarında bidat olan görüşlere reddiyeler hazırlamış ve bir çok oluşumu daha o zaman bastırmışlardır. İsimlerini zikrettiğiniz kişilerin hayatlarını güvensizlik olmasın diye resmi kaynaklardan okumanızı isterim ha eğer zaten sizde Ehli Sünnet inancı var ise bu şahıslara yaklaşımınız en baştan böyle olmamalıydı.

İbni Arabinin kitaplarını bir inceleyin giriş sayfasında ne demiştir? Eserlerinin herkes tarafından anlaşılamayacağını , Ehli olmayanların okumamasını şayet okurlarsa Şirke gidebileceklerini açık ve seçik beyan eden bir şahıs benim nazarımda eli öpülesicedir.

Verdiğiniz hadisler elbette mevcuttur yalnız unutmayın Efendimizin s.a.v sadece 10-20 yada 100 ler hadisi değil onbinler hadisi mevcuttur.Zaten bu sebebten dolayı Hadis , usul olarak bir ilim olmuştur. Eğer konuları onun tam tersi olan bir iki hadisle değerlendirecek ve bu hadislerden başka kaynak hadisleri görmeyeceksek konunun vukufiyetini anlayamayız kardeşim …

Şeriat zahire bakar. Bunun aksini hiçbir Tasavvuf aliminin yada Mürşidin dediğini idda edemezsiniz ama Tasavvufta yaşanan haller kişileri bağlar.Tasavvuf daha evvelde bildirdiğim gibi Kuran ve Sünnet ışığında Muhammedi s.a.v Ahlakı öğreten bir yoldur.Tasavvufta Batıni ilimlerede ağırlık verildiğinden ve manevi haller zuhur ettiğinden bazen bu şekilde haller görülmektedir. İşte bu Alimlerin halleride böyledir.Ama siz İmamı Rabbani , İbni Arabi ve saydığınız ve aklınıza gelen hiç Tasavvuf erbabından Şerita ve Sünnete aykırı bir uygulama zahiren göremezsiniz …

O zaman da derizki batını ve hal ile söylediği sözler kendisini bağlar zaten bunun ile kimse de amel edemez İmanda edemez, Bu kişiyi ilgilendiren bir durumdur yani kul ile Allah c.c. arasında….

Şimdi son olarak gelelim verdiğiniz ayete kardeşim ;

Sana bu muazzam kitabı indiren O'dur. O'nun bir kısmı anlamları kesin olup kitabın temelini oluşturan ayetlerdir. Diğer bir takımları da anlamları benzeşik olanlardır. Ama kalplerinde bir yamukluk bulunanlar fitne aramak ve keyiflerince yorumlamak için sadece anlamı benzeşiklerin ardına düşerler. Halbuki, onun gerçek yorumunu ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar da: «İnandık, hepsi Rabbimizdendir.» derler. Bunları özü temiz olanlardan başkası düşünemez.

Şimdi işaretle verdiğiniz kısımda ve bu kısma uyan niceleri olduğunu söylememek Allaha c.c. isyandır.Bu konuda Efendimizinde s.a.v bir çok hadisi vardır.Lakin dediğimiz gibi aynı zamanda gerçek ilim sahiplerinin övüldüğü hatta Kuranın onlardan sorulması gerektiği hadisleride mevcuttur.Bu hitap islama fitne düşürenlere ve düşürecek olanlaradır.Ki öyle olmasaydı verdiğiniz ayette gecen “. İlimde derinleşmiş olanlar da: «İnandık, hepsi Rabbimizdendir.» derler. Bunları özü temiz olanlardan başkası düşünemez.” Hitabı gecersiz olurdu zira Allah c.c. bu konuda açıkça beyanda bulunmuşturki işte onlardan bazıları ;

Enam Suresi

38 - Yeryüzünde yürüyen hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki, sizin gibi birer ümmet olmasınlar. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmamışızdır, sonra hepsi Rablerinin huzurunda toplanırlar.

59 - Gaybın anahtarları O'nun katındadır, onları O'ndan başkası bilmez, karada ve denizde olanları O bilir ve bir yaprak düşmez ki, onu O bilmesin; ne toprağın karanlıklarında bir tane, ne de kuru ve yaş hiçbir şey yoktur ki, o herşeyi açıklayan Kitap'ta bulunmasın.

Demekki Ayette “ ve er Rasuhüne” diye bahsedilen derin ilim sahipleri Allahın c.c. kendilerine nasip ettiği kadarı ile hiçbir şeyin eksik olmadığı bu Kitapdan faydalanır ve faydalandırırlar.

Şimdi dersenizki bu şekilde kişiler varsa da bunlar İmamı Rabbniler, İbn Arabiler, Gazaliler yada diğer Tasavvuf Alimleri olamaz,

Bizde derizki…. Sevgili kardeşim Alemlerin yegane ve tek sahibi , Adl olan ve Hesap günü zerreden küreye her şeyin hakkını vercek ve hatta boynuz yüzünden hayvanatın hakkını dahi verecek Kadir ve Alim olan Allah c.c. O gün bizlere gerçek Rasihlerin kimler olduğunu gösterecektir.O Merhamet i anlatamayacağımız kadar fazlası ile çok olan ve hatta çokluktan çok olan Azimüşşan dan dileğimiz ve yalvarışımız o dehşetli gün gelmeden bizlere gerçek Rasih olanları tanıtması ve herkesin İmamları ile çağrılacağı o gün Allahın c.c. kendi övdüğü İmamlar ile huzuruna çıkmamızı nasip eylesin….amin

Vesselam veddua velmahabbe kardeşim

Not: Bu konuda defalarca yapılan münazaralar sebebi ile fazla detaya girmeden aktarmaya çalıştık inşallah…
Alıntı ile Cevapla