Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Aralık 2011, 23:18   Mesaj No:6

aslıı

Medineweb Sadık Üyesi
aslıı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:aslıı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15266
Üyelik T.: 13 Aralık 2011
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Yaş:30
Mesaj: 751
Konular: 119
Beğenildi:62
Beğendi:29
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart hayırlı cumalar..

Peygamber Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Güneşin üzerine doğduğu günlerin en hayırlısı cuma günüdür,çünkü Adem(aleyhisselam)o günde yartılmıştır.o gün cennete sokulmuştur ve o günde cennetten çıkarılmıştır.Tövbesi o gün kabul olmuştur.Kıyamette o gün kopacaktı. Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.

Hadis-i Şerif [Tergib] EBU HUR EYRE den rivayetle: Cuma gecesi DUHAN suresini okuyan, sabaha affolunmuş olarak çıkar.(tirmizi)İbni Abbas'dan rivayet edildiğine göre Rasullulah (aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:
Cuma gecesi veya günü YASİN ve SAFFAT surelerini okuyan kişiye Allahu Teala hz. dilediklerini verir... ibni Ömer (ra) rivayetile bildirildigi uzre,"cuma gunu veya gecesi 'sure-i kehf'okumak çok sevaptir.2 cuma arasinfaki hatalarin affolur ve fitnelerden korur.okuyan için semaya nur yukselir"
Yine bu surenin fazileti hakkinda muslim ve taberani'nin rivayetiyle efendimiz (asm) şöyle buyurmustur; "Azamet ve fazilet bakimindan yerle gok arasini dolduran sureyi size haber vereyim mi?O ' kehf ' suresidir..."
"Basindan 10 ayet okumanin çok buyuk sevabi vardir.onu ezberleyip okumaya devam eden,deccalin fitnesinden korunmustur"(muslim)Ömer (r.a)’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Biriniz cuma namazına gideceği zaman boy abdesti alsın. ”Selmân (r.a)’den rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Bir kimse cuma günü boy abdesti alarak elinden geldiğince temizlenir saçını sakalını yağlayıp tarar veya evindeki güzel kokudan süründükten sonra câmiye gider fakat orada yan yana oturan iki kimsenin arasını açmaz sonra Allah Teâlâ’nın kendisine takdir ettiği kadar namaz kılar daha sonra sesini çıkarmadan imamı dinlerse o cumadan öteki cumaya kadar olan günahları bağışlanır. ”.Evs İbni Evs (r.a)’den rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur. ”çeşitli kaynaklardan alıntı yaptım dua ile gecemiz mübarek olsun dualarınızda tüm mü'minlerle beraber bizleride unutmayın inşallah
Alıntı ile Cevapla