Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ocak 2012, 14:20   Mesaj No:2

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Sahabe Paradoksu

Dün gece bu konuyla alakalı bir yazı yazdım fakat meramımı bu kadar güzel dile getirememiştim. Makaleniz hem akıcı hemde çok faydalı olmuştur. Bundan dolayı Medineweb ailesi adına size teşekkür ediyorum sayın yazarımız.

Kur'an da insana gerekli bilgiler insan beyninin anlayabileceği bir düzeye indirilmiş olmasına rağmen biz insanlar hep bu yüce kelamın yanında illaki farklı birşeyler ilave etmekten geri durmayız.

Kimisi tasavvuf adı altında, kimisi sahabeler adı altında, kimisi mezhepler adı altında, kimiside yahudilik ve hıristiyanlıktan etkilenerek hurafeler etkisi altında illaki dine birşeyler katma niyetindeler.

Bu sebepten dolayı özünü kuran ve sünnetten almayan tüm ideolojilere karşı dimdik ayakta durmamız gerekmektedir.

Şuurlu müslümanlar hangi ortamda olursa olsunlar bu bozuk ideolojilere savaş açmak zorundadır. Neyse elinize sağlık sayın yazarımız yalnız şu satırlarınıza katılmam mümkün değildir.

Hz. Aişe'nin Hz. Ali'ye karşı savaşa iştirak etmesi ifk hadisesinde Hz. Ali'nin takındığı tavırdan dolayıdır. Hz. Aişe’nin bu hareketi kutsanırsa, bir şahsa kişisel bir durumdan dolayı sinirlenildiğinde ona savaş açılabilir dememiz gerekecektir.

Hz. Aişe'nin ilk etapta imam Ali'ye karşı durmasının birçok sebepleri vardır. Ben şahsen bu duruşun sebebini sadece ifk olayına dayandırmanın adil olmayacağı kanısındayım. Konu dağılmasın diye fazla uzatmak da istemiyorum.

Allah'ın selamı tüm müminlerin üzerine olsun
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla