Konu Başlıkları: ""Tasavvuf/Tevessül/Reddiye""
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ocak 2012, 05:55   Mesaj No:4

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ""Tasavvuf/Tevessül/Reddiye""

Şimdi gelelim şu çok savunduğunuz "iyyake nestağin" ayetine bunun açıklamsını daha evvelde yapmıştım , eğer sadece Allahtan c.c. isteyeceksek siz de şirk ehlisiniz çünki doktora, avukata, işe, okula gidiyorsunuz doktordan medet umuyorsunuz, avukattan yardım alıyorsunuz, öğretmenden öğreniyorsunuz Neden Sedece Allahtan c.c. İstemiyorsunuz....?

ALINTI
Bu sözcklere ancak gülerim. Burada konu manevi ruhlardan medet ummak olduğunu bilmem söylemem gerekirmi.
1- Biz müslümanlar tağutlardan tağutların mahkemelerinden medet ummayız bu sebepten dolayıda avukata falan ihtiyaç duymayız. Ancak ölüm ve müebbet hapis gibi ikrah gerektiren hallerin dışında. Çünkü biz müslümanlar tağutu inkar etmekle mükellefiz.


2- Biz müslümanlar asla yanlışın araksında durup onu savunmayız, bu yanlış ismi nekadar büyük olursa olsun kişilerden gelse bile. Şeyhim söylemişse bu doğrudur mantığını asla taşımayız.


3- Muhammed bin Abdulvahhabın genel fikirlerini bilenler o cümlenin kendisine ait olmadığını bilir. Kitap dipnotunu ve sayfa numarasını rica ediyorum. İbn-i Teymiyyenin buna benzer bazı fikirlerinin var olduğunu biliyorum. Fakat kesinlikle tasavvufdaki gibi tevessül mantığını tekfir ettiğinide biliyorum.


4- Asl olan düşüncenin kuran ve sünnete uygun düşmesidir. Ben Ahmed bin Hanbelin fikirlerini meselelere bakış açısını çok takdir ediyorum fakat bu şu anlama gelmez. Onun her söylediği tartışılamaz yada her söylediği kurana uygundur anlamına gelmez.


5- Körü körüne taklit edenlerin sonu tağuta kul olmaktan başka bir yere çıkmaz. Bunu iyi bilmek lazım.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla