Konu Başlıkları: ""Tasavvuf/Tevessül/Reddiye""
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ocak 2012, 13:47   Mesaj No:10

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: ""Tasavvuf/Tevessül/Reddiye""

Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Uzun zamandır dinlememiştim Allah razı olsun ne kadar güzel sohbet ediyor Mübarek ,

Bu Sohbetin evvelini biliyormusunuz burda Dine Hizmet etmiş bir insanın Gavs diye belirttiği yani hizmetlerine rağman Münkirlik edenlere bir cevap var hem Tarikat içinden bakın kendi yolundaki münkielere değiniyor yani Hakkı savunuyor.Burda bir insana yapılan haksızlıklara karşı o insanlar övülüyor bir nevi methiye mecaz umarım anlamışsınızdır.İslama hizmet etmiş bir şahsın Ahdine Vefa göstermek ne güzeldir.Allah c.c. yoluna hizmet edene kölede olunur kapısında da yatılır.

elcevab..Sayın esedullah adam GAVSIN SAYESİNDE İNSAN OLDUĞUNU SÖYLÜYOR,niye önceden insan değil miydi veya gavsı olmyan insan değil midir.Daha sonra insanların gavasın BEREKETİYLE selam verdiklerini söylüyor,bu gavs nelere kadir miş.Ahde vefadan behsediyorsunuz sayın esedullah ahde vefa KÖLELİK,midir ki KÖLE OLMAY ÇAĞIRIYOR..Peygamberi örnek almışya gavsın soruyorum peygamber kime KÖLEM OL DEMİŞ,ve insanları köle olmaya çağırmış mı .

Sonra bakın bütün müslümanları sevin diyor nereye bağlı olursa olsun İslamın amacı bu değilmi? Kuranın amacı bu değilmi?

el cevab..müslümanları sevmek tabiki islamın prensipleridir.ama müslümsn ile insanları kendisine ve gavsına köle olmaya çağırmak sevgi değil,dir aşırılıktır.

Bakın gine ne diyor bizim görevimiz insanları birlik beraberlik te toplamaktır.N ekadar güzel değilmi amacımız bu değilmi ?

elcevab.islamın amacı insanları birlik beraberliğe değil,bu tür kölelik zihniyetinden kurtarmak ve onları hakikatle tanıştırıp sadece Allaha kul olmaya çağrıdır.yoksa ne olursan ol gel dini sizin tasavvuf inancınız temeline dayanır.ama islamda KABULDEN ÖNCE RED VARDIR,Laihe var sonra İLLAALLAH kabulu var.

Bütün müslümanlar kardeştir diyor
amenna va saddakna

EL CEVAB.ama müslümanlar bakın Allah ta öyle diyor,hucurat10 müminler ancak kardeştir.bütün insanlar değil ,yukarda bütün insanları birleştirmektir diyordunuz hani..

Küfrün sonu felakettir diyor bunada amenna ve saddakna

EL CEVAP.TABİKİ FELAKETTİR AMA KÜFÜR NEDİR ONU BİLİYORMUSUNUZ,küfür hakkı örtmek,gizlemek batılı hak gibi göstermektir.tasavvufta tamda bunu yapıyor.RABITA,ARACILI DUA,ZİKİR ADI ALTINDA,KAFA SALAMA,VİRD,HATME, Bunlar hep hakkı örtmedeki araçlarıdır bunların.

Bu fitne zamanında tahriklere kapılmamak lazım , müslüman zeki olması lazım , feraset sahibi olması lazım diyor , Maşallah hak olanda bu değilmidir?


el cevab..müslüman zaten zekidir çünkü müslüman ŞU AYETTE BASİRETLE HAKKI VE BATILI AYIRD EDER[MÜRSELAT 4]

Müslüman Kendi nefsi ve arzularının peşine gitmemesi lazım diyor , doğru değilmi ?

EL CEVAB.Kendi nefsinin peşine giden belli işte ortada...

Şeytana oyuncak olmayalım ona uymayalım , Amenna ve saddakna

El cevab.ne şeytana nede,şeytanın izinde giden zihniyetin...

Bu kadar güzel bir sobeti şirke nasıl bağladınız anlamadım

MÜRSELAT SÜRESİ ..4.hakı ve batılı ap açık ayırd edene..

Ayriyeten KÖPEK kelimesi bu sohbette geçmiyor bu tip ithamları neden eklersiniz anlamıyorum bu vebaldir kardeşim vebal....
kÖPEK DEMEMİŞ DOĞRU, BUNDA Bİ YANLIŞIM OLMUŞ ONU KABUL EDİYORUM,başka bi tasavvufun havariliğini yapn kişiden di bununla karıştırmışım...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla