Konu Başlıkları: ""Tasavvuf/Tevessül/Reddiye""
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ocak 2012, 18:35   Mesaj No:12

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ""Tasavvuf/Tevessül/Reddiye""

Güzel abim konuyu lütfen dağıtmayalım. Sizin dipnot dediğiniz bu cümle değilmi (Muhammed bin Abdulvahhab tüm eserleri 3.kısım, s:68 Muhammed bin Suud İslâm fakültesinde Muhammed bin Abdulvahhab haftasında neşrolunmuştur.)diyor. Tüm eserleri sayfa 68 diyorsunuz bu demektirki bu söylem eserlerinden herhangi birinden alıntı yapılmıştır bende diyorumki hangi eseri olay bu.

Bakın gerek ibn-i Teymiyye gerek muhammed bin abdulvahab ne tevessülü nede tasavvufu sizin anladığınız manada yorumlamamışlardır.

Yukarıda ibn-i Teymiyyeinin konuyla ilgili görüşlerini aktardı ibn-i teymiyye sizi sizin gibi düşünenleri tekfir ediyor.

Aslında konumuz burada ne ibn-i Teymiyye nede muhammed bin abdulvahabdır. Konuyu siz oaraya çektiniz.

Sizin anlayışınızdaki tevessülün tanımını delilleri ile aktarmaya devam ediyorum. Bu düşüncenin islama göre tanımı açıkça görüldüğü şekilde ŞİRKtir.
Bu konuyla ilgili eğer illaki sizin için zaruret varsa inşallah muhammed bin abdulavahabında konuyla ilgili fikirlerini bulur ıkarırım inşallah

Bakın yahudiler “Ticarette aybı faiz gibidir dediler” bu düşünceyi yüce mevlamız kabul etmemiş ticaret helal faiz haramdır buyurmuştur.

Sizde ruhaniyetlerden yardım isteme ile doktora tedavi olmayı aynı görüyorsunuz.
Esadullah bey tevessül konusunu delilleri ile işliyorum inşallah sizden ricam konuyu farklı yerlere çekmeden sunulan delilllere cevap vermenizdir.
Teşekkürlerimi sunarım

Bakın gine ne diyor bizim görevimiz insanları birlik beraberlik te toplamaktır.N ekadar güzel değilmi amacımız bu değilmi ?
Alıntı
Elbetteki amacımız bu değildir. Müslümanın amacı Allah’a hiçbirşeyi ortak koşmamak tüm ibadetlerini sadece Rahman olan Allah’a sunmak ve insanları buna davet etmektir.

Tevhid ehli olamamış insan kalabalıklarını bir araya toplayıp güyya Allah’ı zikir ediyoruz demek biz müslümanların işi değildir.

Allah rasulu (sav) “Bizden olmayan bizim saflarımızdada yer alamaz buyurmaktadır.”
Önce müslüman olmak,önce müslüman olmak,önce müslüman olmak, konunun özü bu.
Selamun aleykum
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla