Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ocak 2012, 19:38   Mesaj No:27

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Abdulvahhabın Keşf-el Şubuhat Eserinde Tevessül Meselesi

Selamun aleykum

Sayın muvahhid25 abim şimdi yazacağımı satırları lütfen çok dikkatli bir şekilde okuyarak öyle cevap yazamnızı istirham ediyorum.

Bundan yıllarca evvel islam dini ile ilk müşerref olduğum tarihte baktımki babam amcam kısacası sülalem bana vahabi demeye ve vahabiliğin bir hastalık olduğunu söylediler.

O güne kadar inanın ben vehabiliğin ne olduğu hakkında hiç bir bilgiye sahip değildir. Sonra merakımdan dolayı araştırdım bu ismin muhammed bin abdulvahhab adında bir zatın talebelrine verildiğini duydum.

Bu zatı merak ettim cağaloğluna giderek ona ait hangi kitapları varsa tedarik edip okumaya başladım. Sonra baktımki muhammed bin abdulvahhab gerçek bir alim gerçek bir komutan gerçek bir müslüman o günden sonra artık her müslümanı savunduğum gibi onuda savunmayı bir müslüman olarak üzerime borç bildim.

Bakın sayın abim bazı insanların müslümanları anlamaları yada onlar gibi olaylara bakmaları mümkün değidlir. Müslümanlar öncelikle herhangi bir meseleyi incelerken yada konuşrken hakkın adaletinden asla taviz vermezler.

Şimdi bu burayı iyi dinleyin güzel abim. Suud-i Amerikanın şuanki rejimi vehabilik olarak bilinir değilmi? Fakat bana göre ve Muhammed Abdülvahhab’a göre bugünkü suud rejimi tağutun ta kendisidir.
Size daha evvel söyledim siz olaylara adil yaklaşamıyor ve adil tenkitler yapmıyorsunuz. Gönül isterdiki Muhammed bin Abdulvahhabın kitaplarından görüşlerini yansıtan kuran ve sünnete aykırı görüşelrini çürütmenizdi. Fakat ne siz nede hocalarınız bunu hiçbir zaman yapamadınız.

Şimdi burayıda iyi dinleyin güzel abim. Muhammed b. Abdulvahh ab, Riyad şehrinin kuzey batısındaki Uyeyne kasabasında (m. 1703) yılında dünyaya gelmişVefatı m.1787).
Sizin ve eyyüb sabri paşanın bahsi ettiği olayların tarihine bakın ondan sonra konuşun.

Muhammed bin Abdülvahhab’tan sonraki sözüm ona vehabiler olarak telaki etmeniz sizin ve paşanızın yanılgısından başka birşey değildir. Bugün suud-i amerika ne kadar vehabi ise o zamanki akımlarda o kadar vahabi idi bilmem burasını anlayabildinizmi....?

Gelgelelim şu cümlenize


Vehhâbîlerin Tâifde müslimânları öldürmeleri ve yağmaları.
Alıntı
Bakın sayın abim siz muhammed bin abdulvahabın osmanlı sözde şeyhülislamları arasındaki zıt fikirleri bilmeden bu cümleyi asla anlayamazsınız.

Şimdi mümkün olduğu kadar size bu tevhidin aslını teşkil eden mesleler hakkında kısaca birkaç satır yazayım.

İslam dinine göre üç tip toplum vardır.
1- Müslüman toplumu
2- Ehli kitap toplumu
3- Müşrik toplumu

Müslüman toplum medinede Allah'ın rasulune iman eden ve bu doğrultuda yaşayan toplumdur. Ehli kitap toplumu yahudi ve hıristiyanlardır,müşrik toplumu mekke putperestleridir.

İslam ordusu islam toplumu dışındaki toplumlarla savaş yapar ve onları boyun eğene kadar öldürür. Yada zımmi olup vergilerine verene kadar bu durum devam eder. Birileri kalkıp yahudi ve hiristiyan kafirleri gibi buna barbarlık yada başka bir kulp takarsa bu onların bileceği birşeydir.

Muhammed bin Abdulvahhab döneminde hem osmanlı ile hemde başka kafirlerle savaş yapılmış hatta onların tapınmak amacıyla inşa ettikleri kümbetler mezarlıklardaki yüksek kabirler vs. Yerle bir edilmiştir Allah onlardan razı olsun. Hatta bunu medinede yapmışlardır.

Şimdi buraya dikkat: Osmanlı uleması kişi diliyle “lailaheillallah” dediği müddetçe ne yaparsa yapsın müslümandır der. Şimdi hıyanet başkanlığı gibi denize erkeklerle birlikte bikinisiyle giren bayanlar bile dilleri ile lailaheillallah dediği müddetçe müslüman kabul edilir.

İşte muhammed bin abdulvahhabın düşüncesine göre bu görüş batıldır. Böyle düşünenler ve bu filleri yapanlar asla müslüman sayılmazlar... ve osmanlı toplumunu tekfir eder.

Osmanlı uleması ciyak ciyak bağırarak bu adam müslümanları tekfir ediyor diye acımsızca insafızca ona saldırmaya başlar. Hatta vicdansızlar muhammed bin abdulvahhaba savaş açan kişilere ki açıkça kafir oldukları aleni olan yani sizinde kabul ettiğiniz kafirler evet bu kafirler devletin yüksek mertebelerinde görev ve yetki verilmektedirler.

Osmanlının son şeyhül islamı mustafa sabrinin 1928 de yarın gazetesine verdiği demeçe bakarsanız osmanlı ulemasının müslüman kafir ayırımını nasıl yaptığını görecekseiniz.

Muhammed bin Abdulvahhab’tan sonra cereyen eden bazı olayları osmanlının yalancı paşalarının kaleminden yalan yanlış bilgilere itibar etmemiz söz konusu değildir.

Sonuç: Muhammed bin Abdulvahhab haklı olarak kafir gördüğü osmanlı toplumunu tekfir etmiş ve onlar hakka dönene kadar savaş açmıştır. Olay bu

Bu savaş esnasında kafirleri öldürdüğü gibi şehitlerde vermiştir. Buda doğladır. Tıpkı Uhud gibi tıpkı Bedir gibi...

NOT: Bak sayın abim Muhammed bin Abudulvahhabın eğer sizde kitapları var ise onun fikirlerini neden osmanlı toplumunu tekfir ettiğini tasavvufa neden bu kadar düşman olduğunu evet bu fikirlerini koyun ortaya kuran ve sünnet ışığında bakalım inşAllah... bakalım hangi fikir hangi ayete muhalif.

Biz sizin şeyhlerinizin şirk dolu görüşlerini ortaya koyduk ve o görüşlere muhalif bir yığın ayet gösterdik buyrun sıra sizde..

Selametle kalın
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla