Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ocak 2012, 14:24   Mesaj No:64

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Meşru olan tevbe..

sayın esedullah,konuyu açarken MEŞRU OLAN TEVBE diye konuyu açıklamış ve bir kişi ancak kendi adına tevbe ede bilir.peygamberde olsa başka birinin adına TEVBE edemez varsa kurandan ve peyggamberin pıratiğinde delillendirin dedim.Siz peygamberin yaşadığı dönemde gerek peygambere gelip ,SAĞLIĞINDA PEYGAMBERDEN DUA istemek ve gerek,Allahın peygamberden DUA etmesi için kendisine gelenler için müslümanlara ama bakın müslümanlara ,temizlenip arındıktan ve kendi TEVBE lerini yaptıktan sonra[NİSA 64 ki siz vermiştiniz bu ayeti] peygamberinde müslümanlar için yapacağı DUA ları kabul edeceğini Rabbbimiz rahmanın ayetlerinde görüp iman ediyorum.

Sorun şu ,siz ve sizin gibi tasavvuf tarikatlerinin müridlerinin topluca veya tek gelip şeyhinize tevbe,verip bu tür amellerde bulunmaları ,yoksa hatalı günahkar müslümanlar tabiki yaptıklarında kendileri AF VE MAĞFİRET DİLEMELERİ kendileri için bi tevbedir.bakın rabbimizde peygambere gelenleri şu ayetiyle peygamberin kendisi değil,kişinin kendi kendisiyle başbaşa bırakılmasını ve öyle tevbe etmesini söylüyor,sizin şeyhlerinizde bunu yapsınlar o ki peygamber varisleriyseler..

ENAM SÜRESİ...
54- Bizim ayetlerimize iman edenler sana geldiklerinde, onlara de ki: "Selam olsun size. Rabbiniz rahmeti Kendi üzerine yazdı ki, içinizden kim bir cehalet sonucu bir kötülük işler sonra tevbe eder ve (kendini) ıslah ederse şüphesiz, O, bağışlayandır, esirgeyendir."

gelelim HATME hezeyanınıza sayın arkadaşım bakın beni geçen yıl mevlid dedikleri bi kandilde müslüman bi kardeşiminde ısrarıyla menzil tarikatına bağlı bi eve davet ettiler bende kıramayıp gittim ve beni davet eden müslüman kardeşimede oraya gidersek yanlışlarına ortak olmayacaksak gidelim dedi o da tamam dedi,neyse gittik selam verdik mutfak geniş olduğu için oraya oturduk ,başka yerlerdende gelen insanlar vardı ve içlerinde benim çocukluk arkadaşlarımda vardı bu tarikatten olanlar arasında,yalnız şunuda izah edeyim bende önceden kadiri tarikatinde olduğum için tarikatlerdeki usullerden az çok ta bilgim vardı.konuyu uzatmıyayım akşam veya yatsı namazı vakti geldi ordakiler kalkın namaz kılalım dediler her kes kalktı benim aklıma HAC SÜRESİ 26 ayet geldiği için ordakilerle namaza kalkmadım,mutfakta oturmaya devam ettim onlar hep birlikte namaz kıldılar daha sonra tekrar geri geldiler.Evin her daim içinde olanlardan bi grup biz HATME yapacaz dediler,hemen yanımda yaşları ellinin üzerinde olan bi kaç kişi ,bizimde katımamıza izin varmı dediler,bi baktım aralarında VEKİL dedikleri kişi siz menzilden bi isim verdi tam hatırlamıyorum ,o seydaya mı bağlısınız dedi,adamlar yok ama bizde kadiri nakşiyiz,dediler,vekilde yok olmaz dedi adamlarda tamam dediler,ben dayanamayıp hemen olaya müdahale ettim ve arkadaşıma o zaman kalk biz gidelim bizim burda yerimiz yok ,baksana,biri bilmem ne seydadan,diğeri kadiri nakşi,biz ise ikisindende değiliz deyip kaktım ve kadiri nakşiyiz diyenler bir dakka dur ya dediler,vekil dedikleride geldi,ya yanlış anladın falan dedi yok dedim bakın arkadaşlar dedim size bi kaç sorum olacak beni aydınlatırmısınız ,tamam dediler.

1..hatme dediğiniz bi ibadet midir,

2.ibadetse bunun kurallarını kim koyuyor.

3.az önce namazı hep birlikte kıldınız,ama hatmeyi niye birlikte yapmıyorsunuz,namaz mı daha ehemmiyetli, yoksa hatme mi.

4.islam dinindeyseniz rabbimiz topluca dinime sarılın demiyor mu sizin hatmeniz Allah ın bu çağrısının neresinde.

5.hatmenizde kimin ismini andıysanız oda hatmeye iştirak eder diyorsunuz bunu neye göre söylüyorsunuz.

sonra bana sen az önce namaz bile kılmadın dediler,bende açın bakın HAC SÜRESİ 26,RABBİMİZ hz ibrahime hitaben ,kabeye gelenlerle birlikte şirk katmadan namaz kıl diyor.

şimdi esedullah,başka dinler den bahsettiğimizin farkında mısınız,sizin şeyhleriniz gavsın çocuklarına köle olmak FARZ,VACİP derken hangi dinin farz ve vacipleridir bu kölelik çağrısı ve neye göre bu tür kuralalrı koyuyorlar tasavvufun erbabları dediğiniz velileriniz.

Gelelim bana yaptığınız şu çağrıya,Sizde bu tağutçu kişilerle aynı olanakları kullanmıyormusunuz ? Bu tağut devlet dediğiniz yerde onların hükümlerine girmiş olmuyormusunuz demek sizde tağutçusunuz oysa hüküm Allahın değimli? Neden Allahın Hükümlerine karşı olan bu düzene ayaklanmıyor yada bu düzenin içinde yaşıyorsunuz, bu düzene uyuyorsunuz ? Ve daha bir çok soru gelir ama yeri değil ….

Tarikatlar cemaatler sorun olmaz ama dikkat edin kardeşim işin içine Resmi kurum ve kuruluşları sokarsanız başınız ağırır bir kardeş tavsiyesi….


EL CEVAB.Bakın esedullah ben yaşadığım Allahın hükmüyle hükmetmeyen laik demokratik kemalist rejim ile,muhammed peygamberin yaşadığı laik demokratik ebucehilist rejim aynı,nasıl mı diyeceksiniz size biraz tarihi örnek ile örneklendireyim,

mekke şehir devletinin idaresini elinde tutan kureyşlilerin önde gelenlerinin iki tane meclisleri vardı bunlardan biri,darun nedve,diğeri meşame idi,[tarihi kaynaklara bakın],ve mekke halkının idaresindeki hükümler bu iki meclis ten çıkardı,hz ömer ve ebubekr ra da buranın üyeleriydiler,en üst komuta ve yönetim kademeside ebu cehil,ve ebu lehep TEN BAŞLAYAN Bİ SIRALAMA VARDI hiç kimse bunlara itiraz edemiyordu darun nedve kararlarına ara sıra değişkenlik yapılsada MEŞAME meclisindeki kararlar sorgulanması bile suç sayılırdı.

Ve bu meclisin üyeleri muhammed rasulullah olmadan önce muhammed bin abdullah ile geçinip gidiyorlardı ve hatta, muhammed bin abdullaha EMİN sıfatını bile bunlar vermişti.Taki muhammed rasulullah olunca, ne oldu daha sonra ,Allah rasulu burda bulunan bütün insanları ALLAHTAN BAŞKA İLAH YOK ileksine çağırdı ve bu Allahın hükmüyle hükmetmeyenler,rasulullahın bu çağrısından rahatsız oldular.Ne demekti lailahe illallah, bi boyutuyla ALLAHTAN BAŞKA KANUN KOYUCULARI RED EDİYORUM,HÜKÜM KOYUCUDA insanların nasıl idare edileceğide kamusallığında hakkındaki hükümler ancak Allahın dır,bunu böyle yapmayanlarla aramda bi mücadele başlamıştır demektir.Ve rasulullah bu çağrıyı yapmasına yönlendiren bi ayette şuydu..nahl süresi ..
36- Andolsun, Biz her ümmete: "Allah'a kulluk edin ve tağuttan kaçının" (diye tebliğ etmesi için) bir elçi gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, onlardan kiminin üzerine sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün.

sana soruyorum esedullah Allahın rasulunun varisinden ve Allahın veli kulunda bu mücadele mi yoksa TAĞUTUN[ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMETMEYEN REJİM haddi aşma boyutuyla] ÇANAĞINI YALAYIP,MASLAHATINI GÖZETİP HALKIDA TAĞUTA İTAATE ÇAĞIRIP,tağuti rejimlerle mücadele edmekten korkutup,ve tağutun bu tür rejmini red edip uzak duranada git başka yere demekle mi olunur.Unutmaki hiç bir rasul yoktur ki yaşadığı ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMETMEYEN TAĞUTİ REJİMLERCE HER TÜRLÜ EZAYA ÇEKİLMEMİŞ OLSUN,

son olarak Rasullerin izinde olan ve Allahın veli kulları arasında olmak için cehd edenlere siz ve sizin gibilerin korktmalarına cevap yine şu ayeti yaşamamızdır..

ahzab süresi..39- Ki onlar (o peygamberler) Allah'ın risaletini tebliğ edenler, O'ndan içleri titreyerek-korkanlar [Allah ın veli kulları]ve Allah'ın dışında hiç kimseden korkmayanlardır. Hesap görücü olarak Allah yeter

sizin için hesap görücü olarakta tağut mu yeter,unutmaki korkusu ALLAH olanın korkusu yok,korkusu sadece Allah olmayanın korkusu çok çeşitli olr..siz halen yok peygamberin varisidir veya Allahın velileridir diyorsanız bu intisap ettikleriniz çıksın peygamber varisliğine yakışır şekilde tebliğ yapsınlar,Allah tan korkun biraz,Allah tan ne diyeyim,tebliğ 99 luk tespihi alıp bi köşede etliye sütlüye karışmadan yapılmaz,biraz rahatsız da olun da bunun karşılığında cennet var cennet....
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla