Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2012, 17:35   Mesaj No:40

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İbni Teymiyenin Tasavvuftaki Fena Hakkında Görüşleri

Saldırgan,Kişiyi hedef alan tebliğ metodları,tebliğciyi eksilerde,tebliği itici kılmaktadır.İslam büyüklerine ilişkin bu saygısız tavırların cezası,Allah verecektir inşallah.
Alıntı

Ya güzel abim ezbere ezbere konuşmayalım lütfen.. tamam bu arkadaş yanlış bir üslüple yanlış kişiyi hedef alarak hakkında bilgi sahibi olmadığı ve şahsen tanımadığı muhsin hocaya hak etmediği cümleler kullanmıştır.

Şuna inanıyorumki eğer mdm1 arkadaşımız muhsin hocayı şahsen tanısaydın bu sözlerden dolayı çok üzlürdü. Fakat sizde ezbere ezbere konuşuyorsunuz..
Eğer siz o vermiş olduğunuz ayetlerin anlamlarını idrak etmiş olsaydınız inanın bu cümleleri kullanmazdınız. Şimdi ayete bakalım.

2.28. Müminler, müminleri bırakıp da küfre sapanları evliya edinmesinler. Kim bunu yaparsa Allah'la ilişiği kesilir. Ancak bir sakınma ile onlardan korunmanız müstesna. Allah sizi kendisinden sakınmaya çağırır. Ve dönüş yalnız Allah'adır.

4.139.Öyle kişiler ki onlar, müminleri bırakıp da küfre sapanları evliya ediniyorlar. Onların yanında onur ve yücelik mi arıyorlar? Onur ve yüceliğin tümü Allah'ındır.


Bu ayetlerden anlaşılıyorki her kafamıza esen kişileri evliya yada allah dostları ilan edemeyiz. Oysa siz konulara duygusal davranıyor ismi geçen zatların fikirleri kurana uygunmu?değilmi? bakamadan onları allahın dostları ilan ediyorsunuz.

Firavun cennetlik musa haksızdır diyen bir zihniyet değil allahın dostu en hafif tabirle densizliğin ta kendisidir. Allah’ tan korkalım Allah’ın dostu düşmanlarını tanımlarken kendi kafamıza göre değil Allah’ın ayetlerine göre bakalım.

Ne rasulullahın zamanında nede rasulullahtan sonraki halifeler döneminde hiç kimse gidip ölülerin ruhaniyetinden yardım medet aracı olmalarını istememelerine rağmen hatta yukurıda hadisi verdik rasulullah sav “vallahi bana bile ne olacağını bilmiyorum diye buyurduğu “halde sizin evliya dediğiniz dostlarınız daha şimdiden cenneti parsellemişler maşallah...

Öncelikle allahın dostlarını allahın kitabına göre tanımlayınız ondan sonra onlsarı dost ve düşman edininiz. İslamdaki temel prensip budur. Analadınızmı güzel abim
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla