Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2012, 12:39   Mesaj No:17

talibetün

Medineweb Sadık Üyesi
talibetün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:talibetün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15138
Üyelik T.: 08 Aralık 2011
Arkadaşları:10
Cinsiyet:
Memleket:Adana
Mesaj: 461
Konular: 76
Beğenildi:8
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Zerre kadar iyilik ve kötülük görülmesi

bu güzel çalışmayı toparlayacak olursak;
1-kafirler için salih amel olsada ebedi cehennemliktir.(bakara 217)

2-müminlerin defteri eksiksiz karşılarına çıkar.sevaplar fazla ise cennete,az ise cehenneme (cezası kadar çekip cennete)gider.yani günahkar mümin ebedi cehennemlik değildir.(karia 6-7-8-9) ama bi şartla muminun 102-103 ü aşması için furkan 71 uygulanması lazım

3-müminin zerre sevap ve günah karşısına çıkar ve hesabını verir.büyük günahlardan kaçınanın küçük günahları affolunur,tevbe eden günah işlememiş gibidir hadisleri ışığında baktığımızda,kitabı sağ tarafından verilenlere kolaylık sağlanır.(inşikak 7-8-9)

4-ankebut 7 de sağlıklı imana sahip ve sahih amel ile ömür tüketenlerin,günahları varsa affedilir.günahlar iyiliğe sevaba çevrilir.

5-salih amel günahları yok eder.günahlar tartıda ağırlık yapmaz.(hud 114)

6-bir günah bedeli ile ödenir,bir sevap en az on kat ile mukafatlandırılır.bu demektir ki bir sevap mizanda ağırlık olarak eşittir on günah.dolayısıyla mumin biraz dikkat ederse cennete on kat daha yakındır.(enam 160)

7-muminun 102-103 çok düşündürücü ve korkunç tehdit etmekte.ebedi cehennemlik büyük bir ceza.bunun çaresi furkan 71 dir.yani tevbe şart.

8-tevbe ile silinen günahlar sevaba çevrilir.(ankebut 7)

9-mümin ahireti istemelidir.dünyayı isteyenlerede dünyalık verilir.ama sadece dünyayı isteyenlerin ahirette nasibi yoktur.(hud 15 isra 18) müminin bu noktada çok dikkatli olması lazım.

10-cennete ve cehennemde tabakalar dereceler makamlar vardır.yani tüm cennet aynı olmadığı gibi tüm cehennem de aynı değildir.amele göre konforlu veya işkenceli.cennete gecekondı olduğu gibi villada olur.cehenemde çekilmez tabakalar olduğu gibi daha hafif nezaretlerde vardır.(enam 132)

not : beni kırmayıp bu değerli çalışmanız için Allah razı olsun.iman salih amel cennet cehenem tevbe tartı hakkında kafalardaki soruların hepsinin cevabı verilmiştir.ben 10 madde çıkardım.bana da lazım olan bunlardı.
Allah razı olsun.

muhsin hocamızdan

AMA ÇOK ZOR BİR ÇALIŞMA OLUR. ÇÜNKÜ KURANDA KADINLARA DA HURİ VERİLECEĞİ TAMAMEN GAYBİ BİR KONUDUR. VE BU KONUDA YAPILACAK AÇIKLAMA DA ANCAK YORUMA DAYALI OLUR.

ERKEKLERE VERİLECEK HURİLER ACABA CİNSİYET SAHİBİ MİDİR ? VE CENNETE CİNSİYET OLACAK MIDIR ? KAdın erkek diye

hocam bu konuda bir bilginiz var mı?
__________________
@@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@
Alıntı ile Cevapla