Konu Başlıkları: Ergenler ve Sanal Dünya
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ocak 2012, 14:20   Mesaj No:2

iklimya

Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 513
Konular: 114
Beğenildi:31
Beğendi:0
Takdirleri:112
Takdir Et:
Standart Cevap: Ergenler ve Sanal Dünya

Her ne kadar yumusatılarak ifadeler kullanılmıssada harika bir paylasım olmus.
***
Aman efendim anne-baba olarak cok muzdaribiz, cocugumuz bizi dinlemiyor, cıgırdan cıktı, kontrol edemiyoruz, az üzerine gidince intihar ederim, evden kacarım gibi tehditlerde bulunuyor, bizimle hic birsey paylasmıyor, sürekli pc nin karsısında ne yaptıgını anlamıyoruz,bilmiyoruz medetttt bize yardım edin diye feryadı koparan aileler .)))

Şöyle dönüp bir aynaya baksak yeterli olacaktır diye düsünüyorum.

En evvelinde şunu idrak etmemiz gerekirki yavrumuzun ilk öğretmeni annesi babasıdır. Günümüzde sıkca rastladıgımız tiplemelerde, ev işi yapmam gerek diyerek, 2-3-4 yasındaki cocugumuzu tv karsısına oturtup saatlerce dıs dünya ile baglantısını koparıp, hatta tabiri caizse saflasmasını sebep olan biz degil miyiz?

İlk egitim müessesesi olan evimizde sevgi, sefkat, merhamet, paylasım, ahlak dersleri ile cocugumuzun ufkunu, gelecegini, terbiyesini gelistirmek yerine, kavga, gürültü, korku, bencillik empoze eden tv, pc gibi elektronik putlarımıza tazecik beyinleri teslim eden yine biz degil miyiz?

Babamız aksam isten geldiginde, cocugunun gün icerisinde yaptıklarını dinleyip, onunla görüs- alıs verisi yapıp, hatalarını gösterip, güzelliklerini ödüllendirerek kisisel gelisimine yardımcı olacagına, ufff kesin dırdırı, zaten aksama kadar elin işinde, ayak üstü calısıp size ekmek parası kazanmaya calısıyorum deyip, cocuklarını yalnızlıga sürükleyerek icine kapanık, ya da saldırgan hale getiren bizler degil miyiz?

Bunlar gibi onlarca örnekle acıklanabilecek hatalarımız neticesinde, cocuklarımızın dıs dünyada erkek arkadasa ya da kız arkadasa meyletmeleri, msn face gibi ortamlarda gecici huzuru aramaları, sırf vakit gecirmek maksadıyla ahlaki yapıya aykırı sitelerde sürekli kötüleri görüp onlara özenmeleri, okulda sınır dısı hareketlerde bulunup hilkatı garib bir insan olmaları kimin sucu?

İnsan gücünün dısında herhangi bir fonksiyonu olmayan, tamamen insan iradesi ile kullanılabilen, elektronik cihazlarda mı, yoksa Allah'ın kudreti ile yaratılmıs, akıl, fikir, firaset, basiret sahibi olup, bunları kullanacagı yeri ve zamanı ayarlayamayan insanlarda mı?

Netice-i kelam, ya cocuklarımızı kontrol altında tutarak tv, pc, tel gibi zehirli cihazları dogru düzgün kullandıracagız, onların karsısında cahil anne baba imajı vermeden, kendimize güvenerek hatta bizden cekinmelerini saglayarak bu işi takip edecegiz, ya da bu cihazları ucundan tutup pencereden atacagız .))
***
Paylasım icin cok sükran Esma Hanım...
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla