Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ağustos 2007, 14:03   Mesaj No:3

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Peygamberimizin(s.a.v)**Mi'racı

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][/align]


17/İSRA-1: Subhânellezî esrâ bi abdihî leylen minel mescidil harâmi ilel mescidil aksallezî bâreknâ havlehu li nuriyehu min âyâtinâ, innehu huves semîul basîr(basîru).
Âyetlerimizi göstermek için, kulunu geceleyin Mescid-i Haram’dan, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya yürüten Allah, Sübhan’dır (bütün noksanlıklardan münezzehtir). Muhakkak ki; O, en iyi işiten, en iyi görendir.

Bir insan nasıl ki bir misafirliğe gittiğinde ev sahibi o misafiri ağırklar ve ona daha sonra da hediyeler verir.Peygamberimiz s.a.v. isra (gece yürüyüşü)yapıp Allah c.c. makamına ulaştığında Peygamberimize Allah c.c. 3 hediye vermiştir bu hediyler şunlardır:

1. Beş vakit namaz.
2. Bakara sûresinin son âyetleri, (Âmenerrasûlü) Bu âyetler iman esaslarını ve dua cümlelerini içermektedir. Peygamberimiz (s.a.v), "Kim her gece Bakara sûresinin son iki ayetini okursa (bu kıraat o geceyi ihya etme açısından) ona yeter" buyurmuştur.
3. Allah'a ortak koşmadan imanla ölenlerin diğer günahlarının bağışlanabileceği: Yüce Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmeyeceğini, bunun dışındaki günahları bağışlayabileceğim bildirmiştir. (Nisa; 116)


Tüm Muhammed s.a.v. ümmetinin Mirac gecesi hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederiz mubarek olsun inşallah...
Alıntı ile Cevapla