Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ocak 2012, 20:46   Mesaj No:11

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 4. hafta'nın misafiri YASEMİN ATAMAN



Fecr kardeşimin sorularına cevap:
-Toplumun tevhidi bilinçlenmesinde kadınların fonksiyonu ne olmalıdır?

Kadınlarımız bu zamana kadar tevhidi tebliğden uzak tutulmuştur.Gerekli fonksiyonlarını icra edememiştir.En az erkekler kadar tevhidi bilinçlenmede yer almalıdırlar.

-Günümüz toplumunu nasıl kategorize ediyorsunuz?

Kur'anı kerim insanları sınıflandırmıştır. Benim insanları kategorize etmem doğru olmaz çünkü, kitabım ve peygamberim insanı gerekli katogerilere ayırmıştır.
İnanalar ve inanmayanlar.Bunlar da kendi aralarında kategorilere ayrılmıştır.

-Günümüzde müslümanlar şahsiyetler ne kadar modernitenin etkisinden ne kadar uzak ya da yakın kalabiliyor?. Modernizm hayatımızın neresinde?

Modernite malesef günümüzde bilinçli müslümanları bile içine almış bir handikaptır.Mevcut sosyal hayatın beşeri dayatmaları müslümanlar tarafından da kabul edilir olmuştur.Bunları örnekliyecek olursak, marka tutkusu, yeni teknolojiyi takip, tatil keyfi, yeni fikri akımlardan etkilenme ,temel kaynaklardan uzak eserler okumak, vb.

Modernizim malesef toplumu kuşatan şer çemberlerinden biri olarak varlığını sürdürmektedir.



-Geleneğe karşı tavrınız nedir? Tamamen reddedici mi yoksa tümden kabul mü? yoksa .....

İslam, hayatımıza ait gelenek ve gelecek kavramlarına ve anlayışlarına karşı gerekli ölçüyü koymuştur. Kur'anı naslara aykırı olan gelenek ve anlayışlar kabul edilemıyeceği gibi islamın dışındaki bir hayat tarzıda benimsenemez.

Yani, islam herhangi bir anlayışa karşı tavrımızı bize muhayyer bırakmamıştır. Zaman ve mekan sınırı olmaksızın beşikten mezara hayat tarzımızı belirlemiştir.


- Bütün kitaplar tek bir Kitabın anlaşılması için mi, yoksa Kitabın anlaşılmaması için mi ?

Kitabın içeriğine göre değişir.Biz riski göze almadan direk kitabımızla kendimiz muhatap olmalıyız.


-Günümüzde İslami camia arasında dernekleşmeler / vakıflaşmalar / sivil toplum kuruluşları çoğalmış halde. Bu hayra alamet mi yoksa şerre mi?.
Yıllar sonra mezhep ayrışmaları/çatışmaları gibi dernek/vakıf çatışmaları da çıkar mı?

Ameller nıyetlere göredir.Niyetimiz ne ise Allah o yönde gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.Rabbimiz ümmetin vahdetini nasıp eder inşallah.

-Kur'an günümüz toplumunun neresinde duruyor.

Genel olarak baktığımızda Kur'anla toplumun herhangi bir bağının olmadığını görüyoruz. Kırk yıldır namaz kılan insanların fatıha süresinin bile mealını bilmemeleri bunu gösteriyor.


Toplumun Kur'an'a bakış açılarındaki yamukluklar/ yanlışlıklar nelerdir sizce?

Yıllardır Kur'anın anlaşılamayacağı ve bizlerinde anlamayacağımız üzerine propaganda yapıldı.Kur'andan uzak yaşamamız için yoğun çalışmalar gerçekleştırıldı. Toplumda bunu kabullenip Kur'andan uzaklaştı sadece ölülere okunan bir kitap haline geldi. Bizler bu anlayışı yıkmak için gerekli mücadeleyi yapmalıyız.



__________________