Konu Başlıkları: Enel hak sözü
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2012, 15:15   Mesaj No:17

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Enel hak sözü

Sayın abim polemik değil. Hakkaı batılla karıştırmamak lazım.

Bak sayın abim diğer arkadaşlar ilmi yönde yeterince araştırma yapmadıklarından dolayı bu konularada yeterince hakim değiller. Taklitçi bir mantıkla kes kopyala yapıştır,muhsin hocanında dediği gibi googll amca alimliği yapıyorlar.


Fakat sen öyle değilsin,sen ilmi olan bir abimizsin,bu sebepten dolayı insanlar senin söylemlerinden olumsuz yönde etkileniyorlar. Bizlerin ilimlerimizi Allah’ın dininin insanlara doğru bir şekilde ulaşması için kullanmamız gerekmektedir.


Çünkü yüce kitabımız Kuran da cenabbi Allah ilim ehli insanların Allah’ın kitabını korumakla görevli olmaları gerektiğini beyan buyurmuştur.


Soruma cevap vermediniz sizde bende biliyoruzku nehirin içinde bir damla su örniğini vermelerinin altında yatan mantık şu.

“Zat tüm merhaleleri aştıktan sonra son arşa istiva eder amacı yüce yaratıcıyı görmektir. Yani Allah’ı.

Fakat birde bakarki aradığı yüce yaratıcı olan Allah meğer kendisiymiş bunu ancak o zaman fark eder. Mevlanalar ibn-i-e arabiler bunu kendi kitaplarında uzun uzun anlatırlar.


Şimdi bu mantık Kuran’ın neresine uygundur. Hıristiyanlar İsa Allah’ın oğludur dediler. Bu sözün karşısında yer ve gök neredeyse çatlayacaktı. Bu tasavvufçular o kadar ileri gittilerki kendi güyya ermiş zatlarıını Allah yaptılar haşa sümme haşa.


Şimdi tasavvufcu arkadaşlara sorsak sizin zatlar Allah’ın yeryüzüne tezahür edilmiş şekillerimidirler desek belkide bizi döverler. Bize çok kızarlar. Fakat bu zataların enel-haklardan fena-fillahlardan kast ettikleri zihniyet bu......

Cahil olan avam tabakasınıda siz bizim ne söylediğimizi anlamazsınız diyerek uyuttmuşlar.
Baksanıza bazı arkadaşlarımız biz onları anlamyız mantığına hz. Ebubekirden delil bile getirmiş. İşte toplumumuzun islam din anlayışı bu.

Allah biz insanları yeryüzüne halife tayin etmişken bazı insanlar her nedense kendilerini aşağılamak için her türlü mantığa sahiptirler..


Kendilerini peygamberleden daha üst seviyelerde gören bu zatlar bir aşktır tutturmuş,bu mantığın altınadada,biz erdik merhaleleri geçtik artık bizim ilime bilime kurana ihtiyacımız yoktur,bunların hepsi izafidir derler.


Bunlar yalancıdırlar

Bunlar Allah’a iftira atmışlardır
Bunlar peygamberleri hiçe saymışlardır
Bunlar kendi ölümlerine bile bir çare bulamazken bilmem kaç kilametre uzaktaki insanlara güyya yardım edebileceklerini söylemişlerdir.

Suriyeli bir bedevi tarafından kafasının taş ile dövülerek ezileceğini bilmeyen ibn-i-e arabiler nasıl oluyorda bu fezanın katmanlarını geçerek Allah’ın makamına ulaşabiliyorda onu anlamak mümkün değil.


Allah’a emanet olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla