Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ocak 2012, 15:18   Mesaj No:22

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 4. hafta'nın misafiri YASEMİN ATAMAN

Yukarda sorduğum soruyu kısa tutarak sorayım inşaallah daha net anlaşılır olur.

sayın ablam size göre türkiyede tevhid anlaşılmışmıdır,tevhidi düşünüyoruz diyenler arasında,bi örnek ile örneklendireyim inşaallah daha net olur.

örneğin,Ahmet kalkanın oy kullanmaya şirk dediğine ,mustafa islamoğlu,oyvermeyen koy verir deyip oy vermeyene zalim deyip, oykullanmaya teşfik ediyorken,diğer kendini islam olarak tanımlayan cemaatler ise aynen birbirleriyle farklı düşünüyor ve fiiller sergiliyorlar,buda türkiyede tevhidin anlaşılmadığının delili değilmidir.

Ayrıca yitik sevda arkadaşın tekfir ile ilgili sorusuna verdiğiniz şu cevaba binaen,
c-6 "Küçük insan,normal insan ve büyük insan" dediğiniz şahıslar eğer müslüman şahıslar ise,düşünce ve fikirleride islamidir.Batılı mütefekkirlerin yaptığı ayrımı biz kabul etmeyelim bence. Tekfir hastalığı başlı başına bir hatadır.Bizim birilerini cennete,cehenneme sokmak yada Müslümansın kafirsin demek gibi bir lüksümüz yok.Ama şu gerçeğide unutmayalımki,müslümanın müslümanlığı nasıl naaslarla sabitse,kafirin kafirliğide öyle naaslarla sabittir.Müslümana kafir demek kişiyi küfre iterse,kafirede müslüman demek öyle bir durum ortaya çıkarır.
yasemin atamandan alıntı...

ve sayın ablam hem tekfir hastalıktır diyor peşinede KAFİRİN[MÜŞRİĞİN] NASLA BELLİDİR DİYOR,MÜSLÜMANLIKTA NASLA BELLİDİR,diyorsunuz ya buna binaen naasla müşrikliği tebliğ ettiğiniz kişi halen ısrar ile yok bu sizin anlattıklarınız doğru değil diyorsa,peşine bu tür kişilere,kardeşim dediğinizde,müşriği kardeş kabul etmiş ve naasla müşriği belli olmuş olmasına rağmen kardeş diyerek müslüman görmüş olup ve sizin şu verdiğiniz yanıta göre tehlikeli bi durumla başbaşa kalmış olmazmıyız..
Müslümana kafir demek kişiyi küfre iterse,kafirede müslüman demek öyle bir durum ortaya çıkarır.
yasemin atamandan alıntı...

ayrıca tekfir hastalık ise,ALLAH VE RASULLERİNİN HEPSİDE ,küfrü,şirki,ve haramları,sahte ilahları tekfir etmişlerdir kuranda bu tür yüzlerce hitap var,ey müşrikler,ey kafirler,sahte ilahlar,ve ayrıca lailahe illallah tekfir değil midir,sizce lailahe illallah ,BEN BÜTÜN SAHTE İLAHLIK TASLAYANLARI TEKFİR EDİYORUM DEMEK DEĞİL MİDİR...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...