Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ocak 2012, 20:01   Mesaj No:33

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 4. hafta'nın misafiri YASEMİN ATAMAN

Alıntı:
kamer34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
"Rahman ve Rahim Olan ALLAH'ın adıyla"
Yasemin bacım öncelikle misafirhanemize hoş geldiniz. Sorular sorulmasnıı bekledim,verilcek cevaplar doğrultusunda soralarımı sormayı yeğledim.

Bacım bir kaç soruda ben sorayım inşallah.


Özellikle “la diyebilmek” rumuzlu üyemizin sorduğu sorulara verdiğiniz cevaplar çok dikkatimi çekti. Bende ona vermiş olduğunuz cevaplara mahsuben bir kaç soru sorayım..

1-
Bir müslüman Bakara 221. Ayetin hükmünü günümüzde nasıl uygulanmalıdır?


“”Müşrik (Allah'a ortak koşan) kadınları, (onlar) mü'min oluncaya kadar nikâhlamayın. Mü'min bir cariye müşrik (hür) bir kadından elbette daha hayırlıdır, hoşunuza gitse bile. (Kadınlarınızı da) müşrik erkeklerle, (onlar) mü'min oluncaya kadar nikâhlamayın. Mü'min bir köle, müşrik (hür) birinden hoşlansanız bile elbette daha hayırlıdır. ışte onlar, (sizi) ateşe davet ederler. Allah ise kendi izni ile (sizi) cennete ve mağfirete davet ediyor ve insanlara âyetlerini açıklıyor. Umulur ki onlar böylece tezekkür ederler.” Bakara/221

İslam bildiğimiz gibi cemaat olarak yaşanabilecek bir dindir.Bireysel olarak yaşanabilen ibadetler sınırlıdır.Günümüzde evlenecek tevhid ehli olan gerek erkek gerekse hanım müslümanlar evlenecekleri kişilerinde tevhid ehli olmasına dikkat etmeli oluşturacakları ailenin temellerini Allah'ın rızasına uygun atmalıdırlar.Şurası bir gerçektir maalesef günümüzde saflar net olarak ayrışmadığı için kimin müşrik kiminde tevhid ehli olduğunu kesinlikle araştırmamız gerekmektedir.Dünyevi çıkarlar ve edinimileri benimseyerek bilerek bir müşrikle evlenemez hiç bir muvahhid.Çünkü aile yapısı yetişecek nesil için çok önemlidir.


2-) Maide 5. Ayetin hükmüne göre ehl-i kitabın kadınları ile evelnmek müminler için helaldir. Bu istisnayı durum diğer tüm din mensubu kadınların müminlere nikah akdi yapması haram olduğunun da işaretidir. Bu durumda kimlerin hangi dine mensup olup olmadığı tespiti sizce yapılması gerekmezmi?

"...Sizden önce kitap verilen ümmetlerin hür ve iffetli kadınları da iffetlerinizi koruyarak, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, kendilerine mehirlerini verip nikâhladığınız takdirde size helâldir..." (Maide,5)

Bunun tespiti yine evlenecek kişiye düşüyor.Yani evlenecek kişilerin İslami bir yuva kurma dertleri var ise gereken araştırmayı yapacaklarına inanıyorum.



3-) Kuran da birçok ayette kafirlerin dost ednilmesi yasaklanmış kafirleri dost edinenlerin dinden çıktıkları bildirilmiştir.. Bu durumda günlük yaşantınızda dost ve dost olmayanların ayırımını nasıl yapıyorsunuz.? Bu ayetleri günlük hayatınızda nasıl tatbik ediyorsunuz?


"Ey iman edenler, eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşı küfürden hoşlanıyorlarsa onları dost edinmeyin! Sizden her kim onları dost edinecek olursa, işte bunlar kendilerine zulmedenlerdir." Tevbe/23


"Müminler, müminleri bırakıp da kafirleri dost edinmesinler. Her kim bunu yaparsa, Allah'dan ilişiği kesilmiş olur." Al-i-imran/28


"Ey iman edenler, sizden olmayanları dost edinmeyin; onlar, sizi şaşırtmakta kusur etmezler, sıkıntıya düşmenizi arzu ederler. Baksana, öfkeleri ağızlarından taşmaktadır; sinelerinin gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz, sizlere ayetleri açıkça bildirdik." AL-i-imaran/118

Müslümanın hayatı naasslarla sınırlıdır.Ayetlerde Allah'a ve O'nun dinine karşı bir tavırdan bahsediliyor.Yani küfrü imana tercihten,bu tercihin sonucuna göre davranmaktan bahsediliyor.Bizlerde tabiki İnancımıza karşı tavır alan ve Allah'ı kendisine hasım olarak görenlere karşı bir sevgi besleyemeyiz.Bu itikadi bir konudur.Bir başka ayette de "Sakın zulmedenlere meyletme,sonra ateş sanada dokunur" diyerek uyarılmaktayız.


4-) Sizce tekfirin tanımı nedir? Aşağıdaki iki alimin sözlerini yorumlarmısnız?

Abdurrahman b. Hasan:

“Rasuller, kendilerine uyanların tümüne bütün müşriklerden uzak kalmalarını, onlarla ilgi ve bağlarını koparmalarını, onları tekfir etmelerini istemişlerdir.” (Fethu’l-Mecid ala Şerhu Kitabi’t-Tevhid)

Ebu Hanife'ye "Bir kimse kafiri kafir olarak bilmem derse?" diye soran kişiye, "O kafir gibidir" cevabını vermiştir.

(Ebu Hanife'nin Beş Eseri - sf: 40)

Ebu Hanife bir başka yerde şöyle dedi:

Said b. Müseyyeb'den bana ulaştığına göre, kafirleri bulundukları mevkie indirmeyen onlar gibidir"

(Ebu Hanife'nin Beş Eseri - sf: 43)

Tekfir kısaca birini küfürle itham etmektir.

İslam dini,kuralları havada olan yada görece değerlerin varlığıyle var olan bir din değildir.En ufak ayrıntının bile unutulmadığı bir dinin mensubuyuz bizler.Müslümanın müslümanlığı nasıl kati naaslarla belirtilmiş ise,kafirin küfrüde aynı naaslarla belirtilmiştir.Rasullullah(as), bütün müşrikleri tekfir edilmesini istemiştir,ama ilişkilerin kesilmesinide söylediğini sanmıyorum.Bağdan kasıt da ancak gönül bağıdır.Dünyevi yada ticari bağların koparılmayacağını biliyoruz.

Kafirin kafirliği açıkça ayan ise,ona müslüman demek tabiki kişiyi kafir gibi yapar.Çünkü Allah'ın kafir dediğine bizler müslüman diyemeyiz.

Kafirleri bulunduğu mevkiden indirmeye gücü olupta indirmeyen onlardan hoşnut demektir.Kafirden ve küfürden memnun olanın islamda yeri yoktur.


5-) Peygamber efendimiz (sav) in amcası Ebutalip din düşmanlığı yapmamış tam tersine peygamberin ve davasının arkasında tüm gücüyle durmuştur. Buna göre İslamla alenen savaşmayan,müslümanlara kin ve nefret beslemeyen bu kişiye illaki müslümandır demenin mantığı varmıdır?

O kişinin müslüman olmadığını biliyoruz.Mekkenin kadınları dalga geçmesin diye,gururu islama girmeye engel olan birini neden zorla müslüman yapmaya çalışalım ki.

Allah’a emanet olunuz bacım

Aklımın erdiği kadarıyle cevaplamaya çalıştım.İnşaallah faydalı olmuşumdur.
__________________