Konu Başlıkları: Eşimiz olacak kişi ve kader
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mart 2008, 16:14   Mesaj No:5

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart Cvp: Eşimiz olacak kişi ve kader

Değerli kardeşim, hoş geldin, evvela konuyu şekillendirebilmn için levh-i mahfuz'un ne oldugunu açalım ; Levh-i mahfuz,olmuşların ve olacakların, zamandaki bütün anların ve mekandaki bütün varlıkların, kısacası, her şeyin yazılı bulunduğu bir İlâhî muhafaza levhası; İlahi ilmin aynası, kaderin defteri, kâinatın programıdır.

Levh-i mahfuzun insandaki küçük örneği, “hafıza”dır. Hafıza, başımızdan geçen olayları, gördüğümüz yerleri, tanıdığımız insanları, duyduğumuz sesleri, tattığımız tatları, hayatımız boyunca edindiğimiz bütün intibaları, öğrendiğimiz bütün bilgileri içine alır, ama yine de dolmaz.

Hafıza, zekanın hazinesi, tefekkürün sermayesi, benliğimizin tarihidir. Ruhumuza takılan en değerli cihazlardan biridir. Hafızasız bir zeka işimize yaramaz. Çünkü biz, eskiden öğrendiklerimize dayanarak düşünürüz.

Hafızanın bir de ebedi hayatımıza bakan yönü vardır. Hafıza, bir senet, bir vesika, bir belgedir. Ahiretteki muhasebe vaktinde, dünyada işlediğimiz sevapları ve günahları göstererek bize şahitlik eder.

Nasıl insanın başından geçen bütün olaylar hafızasında yazılıyorsa, kâinattaki bütün olmuş, olan ve olacak olaylar da o büyük hafızada yazılıdır. Her iki “levha”da da Rabbimizin “Hafîz” (koruyan, muhafaza eden) ismi tecelli eder.

1_Şimdi sorduğunuz soruya gelelim ; levh-i mahfuz'da bizim eş adayımız yazılı değil, biz seçtiğimiz zaman mı yazılacak demişsiniz; hayır, orada her şey yazılıdır, sizin seçeceğiniz eş, ondan üreyeceğiniz çocuklar, hepsi eksiksiz yazılıdır, sizin başka birisini seçmeniz de söz konusu değildir, yani Allah cc. ilmi ile seçeceğiniz kişiyi ezelden bilmektedir.

2_ İşin doğasına şöyle bir baktığımızda da genelde her zaman insanın önüne iki seçim şansı konuldugunu görürsünüz, iyi _kötü ; doğru_ yanlış... İşte sizin iradeniz bu noktada devreye girer, ya iyi olanı seçersiniz, yahut kötü olanı.. O tamamen sizin seçiminizdir, yaşayacaklarınız da o seçimin sonuçlarıdır. Aynı zamanda ALLAH CC. SİZİN NEYİ-KİMİ SEÇECEĞİNİZİ ezelden bilmektedir, nasıl ki islam da bir seçimdir, tağut da bir seçim.. Cennet de bir seçim, cehennem de bir seçim..

Aradaki fark şudur : Siz seçersiniz, O cc. neyi seçeceğinizi bilir, Dolayısı ile Levh_i mahfuz'da silinme diye bir şey mümkün olamaz, ona bir nevi yaşanmışlıklar hafızası dersek tabii..

Selam ve Dua ile...
Alıntı ile Cevapla