Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2012, 20:30   Mesaj No:9

MusabBinumeyr

Medineweb Sadık Üyesi
MusabBinumeyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MusabBinumeyr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13855
Üyelik T.: 22 Mayıs 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Güneşin Doğduğu YerdeN..
Yaş:37
Mesaj: 745
Konular: 254
Beğenildi:50
Beğendi:0
Takdirleri:160
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 5.hafta'nın misafiri MusabBinumeyr

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
paylaşımlarınızla saygın bir duruş sergiliyorsunuz..Kardeşimizi tanıyalım istedik.Allah Razı olsun.
Adıyamanlı oluşunuz,aklımıza menzil hakkında sağlıklı bir bilgiye sahip olabileceğiniz geldi..sizden bu konuda bilgi istiyoruz.menzil nedir,amacı nedir,topluma katkısı nedir?
Malum kişi bilmediğinin düşmanıdır,kulaktan dolma dedikodularla fikir sahibi oluyoruz.birinci ağızdan menzili tanımak istiyoruz...

Saygıdeğer büyüklerimin benim hakkımda böyle güzel düşünmelerine inanın çok sevindim.Cümlemizden Razı olsun Mevlam güzel abim..(Amin)

Adıyamanın sizlerinde bildiği gibi menzil sevdası başkadır.Rabbimin yolunda giden kulların tek bir amacı vardır hakikate erişmek ve bareberinde kardeşlerinide hak yolunda götürmek.Esseyyid Muhammed Raşid Erol (k.s.) hazretlerinin vefatından sonra yerine İrşad Görevi için Kardeşi Seyyid Abdülbaki Erol Geçmiştir.Kendisi "Gavsı Sani" ve "Seyda" isimleriyle anılmaktadır.Menzil'in Yeni Sultanı Olarak Sayılmaktadır.

Diğer tarikatlarda olduğu gibi Nakşibendiye Tarikatında da rabıta vardır. Rabıta yı şöyle açıklayabiliriz Doğrudan Allah ile manevi bir baş ve irtibat kuramayan mürid Resulullah (s.a.s) Efendimizden itibaren hayatta olan mürşidine kadar silsiledeki bütün meşayihin oturduklarını kendisinin de mürşidinin yanında yer aldığını ve onlardan manevi bir feyiz aldığını düşünür ki buna rabıta denir. Rabıta yoluyla alınan bu füyuzat manevi yolda ilerlemeye vesiledir.Hak yolunda giden Nakşibende Tarikatımızın tek amacı cemaatiyle beraber hakikat gerçeklerinin ışığı aldında insanlığı aydınlatmaktır.

Hayatı hakkında kısa ve öz bilgi vereyim.Sizler benden daha iyi bilirsinizki Esseyyid Muhammed Raşid Erol hz. dünya ehlinde insanlık için ne demde görev yapmış oldugunu.

Bağlıları arasında Seyda hazretleri namıyla bilinen Eşşeyh Esseyyid Muhammed Raşid Erol hazretleri 23.3.1930 tarihinde
Siirt in Baykan ilçesine bağlı Siyanüs köyünde dünyayı şereflendirmişlerdir. Babası Gavsi Bilvanisi Seyyid Abdulhakim Hüseyni (k.s.) hazretleri olup Nakşibendi büyüklerindendir.
Dedeleri Seyyid Muhammed Şeyh Muhammed Diya uddin (k.s.) hazretlerinin halifelerindendir. Baba ve dedeleri ilim ve tarikat ehli olan Seyda hazretleri Evladı Resul olup Bilvanis seyyidlerindendir. Hz. Hüseyin (r.a) soyundan geldiği için de El-Hüseyni denilmektedir. Seyyidlik şeceresi şu şekildedir..