Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2012, 23:34   Mesaj No:20

İqra

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:İqra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14869
Üyelik T.: 30 Kasım 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 52
Konular: 12
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 5.hafta'nın misafiri MusabBinumeyr

Selamün aleyküm kardeşim.Misafirliğiniz hayırlı olsun.

Bende müsadenizle ortak dertlerimize anlayıp anlatmak adına bizlere ışık tutacağına
inandığım bir kaç soru sormak istiyorum.

1) Geçmiş tarihimizde günümüze doğru baktığımızda,yani bu tarih dilimini ister Rasulullah(sav) zamanından alın isterse daha önceye götürün,Müslümanların sayısının bunca çok olupta bunca zulüm gördüğü bir dönem yoktur.
Sizce sayımızın tarihin bütün dilimlerinden daha çok olmasına rağmen müslümanlar olarak neden bu kadar zulüm görüyoruz ve zalimlere neden gücümüz yetmiyor?

2) soru

"Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar." (Ali İmran Suresi, 103)
Yukarıdaki ayetin, günümüz versiyonu ile sizde uyandıran çağrışımını izah edermisiniz?Tefsirlerden kopyala-yapıştır istemiyorum kardeşim.Kitabımızın size olan hitabıyle sizin ne anladığınızı yazmanızı istiyorum.

3) soru

"İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında hüküm vermek üzere hak kitaplar indirdi. Oysa kendilerine apaçık ayetler geldikten sonra, birbirlerine karşı olan 'azgınlık ve kıskançlıkları’ yüzünden anlaşmazlığa düşenler, o, (kitap) verilenlerden başkası değildir. Böylece Allah, iman edenleri, hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe Kendi izniyle eriştirdi. Allah, kimi dilerse onu doğruya yöneltir." (Bakara Suresi, 213)

"Ve onlara bu emirden açık belgeler verdik. Fakat onlar, kendilerine ilim geldikten sonra, yalnızca aralarındaki 'hakka tecavüz ve azgınlıktan' dolayı ihtilafa düştüler. Şüphesiz Rabbin, hakkında ihtilafa düştükleri şeyde kıyamet günü aralarında hüküm verecektir." (Casiye Suresi, 17)

Yukarıdaki iki ayette Allah-u Teala ihtilafların sebebini nasıl bildirmiştir.?Buna binaen günümzde her birinin bir yere çektiği Şeyh-Şıh-Lider-Hoca v.s.,v.s. leri nasıl değerlendiriyorsunuz?

4 soru)
Rabbimiz, "Biz bu Kur'an'da insanlara her türlü örneği verdik. Fakat insan, tartışmaya son derece düşkün bir varlıktır." (Kehf-54) demektedir.

Bu ayeti Bakara 213 ve casiye 17 ile karşılaştırdığınızda,Ali İmran 103.ayetin önündeki engelleri kısaca izah etmenizi istiyorum.