Konu Başlıkları: "Mevlid/Bidat'mıdır?"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Şubat 2012, 13:53   Mesaj No:13

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: "Mevlid/Bidat'mıdır?"

kamer hoca deliller ile konuyu detaylı açıklamıştır..Allah razı olsun.kandillerin asrı saadette uygulandığına dair bir haber yok.çünkü onların her günü kandil idi..5 vakit namazlarını Resulullahın arkasında kılar,O'onun zikirlerine tesbihatlarına,dualarına "amin" ile katılırlardı..
günümüz ise bırakın cemaatle namazı,kandil,ramazan dışında düzenli 5 vakit namaz kılanların sayısı pek parlak değil.bu eğitimsizlik-bilgisizlik-kuran atmosferinden bihaber-içeriğe kaçınılmaz fransız olmanın sonucudur.
bu sonucun değişmesi için tebliğ lazım,ilim irfan irşadı lazım,kuranın duvarlardan indirilip topluma servis edilmesi lazım..bunun yolu cemaattır,topluluktur,cumadır,kandildir,bayramdır yada taziye çadırlarıdır...
kamer hocam,
dün mevlit kandili idi..cumalar dışında cemaatimi böyle nadir toplu gördüğüm bir gece idi.cemaate mevlit filan okumuş değilim,okumuyorumda.hiç bir zamanda okumam.mevlit yerine Resulullahın kısada olsa hayatını anlatırım.dün cuma idi aynı zamanda...cumadan önce 1 saat mekke dönemi konulu vaazı verdim.akşam namazından sonra(kandil olmasaydı o cemaatı hayal bulamazdım) 1 saat medine dönemini verdim.Resulullahı hatırlattım,hayatımıza ne kadar yansıdığını,yansımadığını masaya yatırdım.yatsı,tesbih namazlarını kıldırdık,bir süre salavatlar,zikirler,soru cevaplar ile dağıldık.

daha önce dediğim gibi yine tekrarlıyorum.bidat ise böyle bidata can kurban.insanları manevi ortama çeken,bilgi kırıntılarını heybelerine aldıran,vesile olan bu günlere can kurban.Allah ve Resulullahı,hatırlatan günlere saatlere, her adı ne olursa olsun can kurban.

bir şey daha var,adı kandil değil..taziye çadırları..islama göre 3 gündür.bizde tam tersi bazen 15 gün sürüyor,sürmesini de istiyorum.tebliğ için taziye çadırları kadar değerli mekan bilmiyorum.insanlar ölüm atmosferinde,duygusal ve ölüm korkusu..böyle bir ortamda tebliğci çok rahat ve güçlüdür..karşısında bilgiye aç insanlar,korku,ölüm,cenaze,kabir,fanilik...ve yığınlar...mikrofon sende...değerlendir işte! hurafe ,bidat diyeceksiniz.Arkadaşlar ben bu tür ganimet ortama vesile olan kandil,hurafe ve bidatlere iman ediyorum!!!

eşimin,kızımın doğum gününü unutsam kıyamet kopar..Kainatın efendisi Resulullahın doğduğu güne her gün gibi bakamam kusura bakmayın.

herşeyı düzelttik,barlardaki müslüman kızlarını kurtardık,sarhoş masalarındaki tuzağa düşmüş fatımaları kurtardık,kumar masasında karısını satanlara ulaştık,bayramdan bayrama namazı hatırlayanalara 5 vakit namazı kılmayı başardık,günlerce cunup gezenleri yıkattık,ana babasını sokağa atan müslüman mucahitleri uyardık,kuranın ahkam ayetlerini topluma bildirdik,öğrettik...işimiz bitti kandileri haledeceğiz!!

Allah için İlişmeyın kandilerimize,taziyelerimize..onlar bizim son dayanaklarımız.


nu arada mevlit ile mevlit kandilini karıştırmasak iyi olur...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla