Konu Başlıkları: PASTANE POĞAÇASI TARİFİ
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2012, 18:54   Mesaj No:1

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj : 5.766
Konular: 590
Beğenildi:5138
Beğendi:6907
Takdirleri:27629
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

(Bu ölçülerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor)
3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı)
1 su bardağı zeytinyağı veya fındıkyağı

3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
8 bardak kadar un (cinsine göre miktar azalıp artabilir)

YAPILIŞI

Un haricindeki bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.Sütünüz mutlaka ılık olmalı.
Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun erimesini sağlayın.Daha sonra unu bardak bardak ilave edin.Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun.
Yoğurdukça hamurunuzun özleştiğini ve artık elinize yapışmadığını göreceksiniz.
Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.Ve istediğiniz bir içten içine koyun ve ağız kısmına bastırmadan kapatın.
Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletin.







Şimdi vereceğim tarif çok sevdiğimiz veya seveceğimiz bir atıştırmlık hani şu fast food gıda üretilen malum yerlerde oldukça sık tüketilir... Tıpkı o dükkanlardaki gibi lezzetli oluıyor mutlaka deneyin.

ÇITIR SOĞAN KIZARTMASI( Fast Food tarzı)
Malzemeler

2 adet soğan
1 çay bardağı maden sodası
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal (olmasa da olur)
1 çay kaşığı tuz
Çok az kırmızı biber
Galeta unu


Çıtır soğan halkaları nasıl yapılır?

Soğanları soyun. Baş ve kök kısmını derince alın.
Yarım cm. eninde dilimlere kesin ve halkaları ayırın.
Bir karıştırma kabına un, nişasta ve baharatları alıp karıştırın.
Soğan halkalarını bu una bulayıp bir kenara alın.
Unlu karışıma yumurtayı kırın, sodayı ekleyip çırpın.
Bu karışıma soğan halkalarını bulayın. Fazlasını kenara bir kaç kez vurarak akıtın. (bulama işlemlerini yaparken çatal kullanın daha kolay oluyor.)
Ayrı bir kaba aldığınız galeta ununa soğan halkalarını bulayıp kızgın yağın içine atın.
Tavayı sallayıp her yerinin yağla temasını sağlayın.
Altın rengini alınca yağdan alın.
Sıcak sıcak ikram edin.
NOT: 2 adet soğandan bir büyük servis tabağı soğan kızartması oluyor. İsterseniz malzemeyi yarıya düşürebiliriniz.
Afiyet olsun
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan "Tıbbi Kenevir... Gündem/ Manşetler Esma_Nur 0 38 11 Temmuz 2025 08:05
Büyük Çelişki Gündem/ Manşetler Esma_Nur 2 87 16 Mayıs 2025 14:51
İklim Yasası Serbest Kürsü Hâdimul İslam 1 147 11 Nisan 2025 07:05
Merdiven altı cinsiyet cinayetlerİ! Gündem/ Manşetler Esma_Nur 0 130 22 Şubat 2025 11:30
Çoğu şeyin sebebi DAYIM:) Forum Oyunları su damlası 36 1372 20 Şubat 2025 13:47